26 Nisan 2014 Cumartesi

Sucuklu poğaça tarifi ve yapılışı

Sucuklu poğaça tarifi ve yapılışı










Malzemeler:

Hamur için:
3 paket kabartmatozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
tuz,aldığı kadar un

Üzeri için sucuk dilimleri



Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
2 su bardağı yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine 3 paket kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz .Yoğurt güzel bir şekilde kabardıktan sonra 1 su bardağı sıvıyağı ,biraz tuz ve aldığı kadar unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru 20 dk. kadar dinlendiriyoruz.
daha sonra hamuru elimizle çok ince olmayacak şekilde tezgaha yayıp çay bardağı ile kesiyoruz.Kestiğimiz yuvarlakları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
sucukları biraz kalın dilimleyip ortasını küçük yuvarlak bir kapak yardımıyla çıkarıyoruz...elde ettiğimiz simit şeklindeki sucukları tepsideki yuvarlak hamurların üzerine bastırarak yerleştiriyoruz...fırına veriyoruz....
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder