26 Nisan 2014 Cumartesi

Tavuklu Kapama Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

Tavuklu Kapama Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

görseliyle nefis , tadı ile muhteşem çok pratik bir yemek...Çoğu yerde kapama da olarak bilinir.Ben en sade şekli ile yaptım ama pirincin içine bezelye de koyulabilir veya kırmızı biberleri de küp doğrayıp çiğden pirince ekleyebilirsiniz nefis oluyor ...lapa olma riski de yok , tencereden daha basit bir pilav....daha önce denemeyenler için şiddetle öneririm...

TAVUKLU KAPAMA

Malzemeler:

6 adet tavuk but
2 su bardağı pirinç
1 domates
1 yeşilbiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolusu tereyağ
tuz

Yapılışı:

pirinci yıkayıp ılık su ile ıslatıyoruz.
tavukları temizleyip yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz.
üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip kısık ateşte haşlıyoruz
yıkadığımız pirinci fırın tepsisine alıyoruz ve üzerine tuz ile sıvıyağı ilave edip karıştırıyoruz
haşlanmış butları pirincin üzerine yerleştiriyoruz.
domatesi ve biberi de yerştirip
kaynar olan tavuk suyunu pirincin üzerini kapatacak şekilde döküyoruz...(biraz geçse yeterlidir fazla koymayın)
eğer tavuksuyu az gelirse mutlaka kaynar su ilave edin

(burada dikkat edilmesi gereken tek şey ilave edilen suyun kaynar olmasıdır  )

kızgın fırına hemen veriyoruz.çok kısa sürede pişiyor fırından aldıktan sonra kızdırdığımız tere yağını pilavın üzerine gezdiriyoruz ve sıcak servis ediyoruz....Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder