15 Haziran 2012 Cuma

Ev yapımı zeytinli ve kekikli ekmek tarifi

Ev yapımı zeytinli ve kekikli ekmek tarifi
Son 100 yıl içinde tahılların rafine edilerek (beyaz un) tüketilmesinin, diyabet, kanser, enfarktüs, kemik erimesi gibi onlarca kronik hastalığın artmasının temel nedenlerinin başında geldiği artık yadsınılmaz bir gerçek. Bu nedenle son zamanlarda ekmeğin daha sağlıklı bir gıda haline gelmesine yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı. Artık kadınlar kendi ekmeklerini kendi yapıyor!
Doktorum programına konuk olan Yemek Yazarı Selin Kutucular'dan evde yapabileceğiniz zeytinli ekmek ve kekikli ekmek tarifi verdi.


Kekikli ekmek
Malzemeler:
285 ml. su
30 gr.yaşmaya
500 gr.elenmiştambuğdayunu
10 gr.tuz
4 yemekk.zeytinyağı
35 gr.kurudomates
90 gr.dilimlenmişzeytin
10 gr.kekik
biberiye
1 tatlı k. Şeker
Zeytinli ekmek
Malzemeler:
500 gr. elenmiş tam buğday unu
20 gr. yaş maya
15 gr. tuz
250 ml su
Çeyrek su b. zeytinyağı
100-200 gr. zeytin ezmesi
70 gr. çekirdeksiz zeytin
1 tatlı k. şeker
Fırça ile sürmek için süt
Şekli vermek için mutfak makası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder