16 Şubat 2010 Salı

Portakallı irmik tatlısı tarifi ve yapılışının anlatımı

Portakallı irmik tatlısı tarifi ve yapılışının anlatımı
http://lh3.ggpht.com/_7fi8f_LoHmo/R75bexVdgjI/AAAAAAAABno/GRkJUjgk2vw/s400/irmik%20tatlisi%202.jpg
MALZEMELER:
*1 Su bardağı portakal suyu
*3 Su bardağı su Süt de kullanabilirsiniz
*1 Su bardağı irmik
*1 Su bardağı şeker
*1 Portakal kabuğu rendesi
YAPILISI:
*Portakal kabugu haric tüm malzemeyi tencereye alalim
*Cirpma teli ile iyice cirpalim ve tencereyi ocaga alalim
*Karistirarak muhalebi kivamina gelene kadar pisirelim
*Kaynayinca hemen ocaktan alin
*Altini kapatip portakal kabuklarini rendeleyip ilave edelim
*Kare borcami suya tutup islatin ve tatliyi döküp güzelce yayin
*Buz dolabina kaldirip donmasini bekleyin
*Donduktan sonra karelere kesin servis yapin yada gönül
arkadasimizin yaptigi gibi kaselerede dökebilirsiniz
*Üzerini nasil isterseniz öyle süsleyin

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder