Portakallı irmik tatlısı tarifi ve yapılışının anlatımı
MALZEMELER:
*1 Su bardağı portakal suyu
*3 Su bardağı su Süt de kullanabilirsiniz
*1 Su bardağı irmik
*1 Su bardağı şeker
*1 Portakal kabuğu rendesi
YAPILISI:
*Portakal kabugu haric tüm malzemeyi tencereye alalim
*Cirpma teli ile iyice cirpalim ve tencereyi ocaga alalim
*Karistirarak muhalebi kivamina gelene kadar pisirelim
*Kaynayinca hemen ocaktan alin
*Altini kapatip portakal kabuklarini rendeleyip ilave edelim
*Kare borcami suya tutup islatin ve tatliyi döküp güzelce yayin
*Buz dolabina kaldirip donmasini bekleyin
*Donduktan sonra karelere kesin servis yapin yada gönül
arkadasimizin yaptigi gibi kaselerede dökebilirsiniz
*Üzerini nasil isterseniz öyle süsleyin
Afiyet olsun.
MALZEMELER:
*1 Su bardağı portakal suyu
*3 Su bardağı su Süt de kullanabilirsiniz
*1 Su bardağı irmik
*1 Su bardağı şeker
*1 Portakal kabuğu rendesi
YAPILISI:
*Portakal kabugu haric tüm malzemeyi tencereye alalim
*Cirpma teli ile iyice cirpalim ve tencereyi ocaga alalim
*Karistirarak muhalebi kivamina gelene kadar pisirelim
*Kaynayinca hemen ocaktan alin
*Altini kapatip portakal kabuklarini rendeleyip ilave edelim
*Kare borcami suya tutup islatin ve tatliyi döküp güzelce yayin
*Buz dolabina kaldirip donmasini bekleyin
*Donduktan sonra karelere kesin servis yapin yada gönül
arkadasimizin yaptigi gibi kaselerede dökebilirsiniz
*Üzerini nasil isterseniz öyle süsleyin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder