22 Temmuz 2012 Pazar

Dalyan Köfte Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

Dalyan Köfte Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı


Kofte Malzemesi:
500 gr az yagli kiyma
1 kucuk sogan, rendelenmis
1 yumurta

1 dilim ekmek, kabugu cikartilmis, sut ile islatilip suyu sIkIlmis
2 yk galeta unu veya 1 dilim ekmek, kabugu cikartilmis, ufalanmis
1/4 kap ezilmis domates, konserve
1 tk kimyon
1 kk kirmizi biber
Tuz
Karabiber

Uzeri Icin:
2 yk ezilmis domates, konserve
1 tk biber salcasi, orta acilikta
1 tk bal

Sebzesi:
1/2 kap et suyu
1 yk tereyag
2-3 yk ezilmis domates, konserve
1/2 kap bezelye, dondurulmus, ilik sudan gecirilmis
1 kucuk havuc, kabuklari soyulmus, kub seklinde dogranmis

Susleme:
3-4 yumurta, haslanmis, dilimlenmis

Kofte malzemelerini yogurun. 20-22 cm uzunlugunda, 10 cm genisliginde sekil verin. Firin tepsisine koydugunuz parsomen kagidin uzerine yerlestirin. Ezilmis domates, biber salcasi ve bal karisimini, firca ile kiymanin uzerine surun.

Onceden isitilmis 350 F (180 C) firinin orta katina tepsiyi yerlestirin ve 1.5 saat pisirin. Tepsiyi cikardiktan sonra kofteyi, kesmeden once 10 dakika dinlendirin. Bu arada tum sebze malzemelerini kucuk bir tencerede havuclar yumusayana kadar ortanin altindaki isidaki, kapagi kapali olarak pisirin.

Servis tabagina dilimlenmis kofteleri koyun. Yumurta dilimlerini koftelerin uzerine yerlestirin. Pisirdiginiz sebzeleri koftelerin yanina koyarak servis yapin

4 kisilik.

* Geleneksel olarak, pismis yumurta, bezelye ve havuc Dalyan Koftenin orta kismina yerlestirilip pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder