26 Mayıs 2012 Cumartesi

Gümüş Takı Modelleri, Gümüş Takılar

Gümüş Takı Modelleri, Gümüş Takılar


Birçok bayan; Kimi zaman özgün bir tasarımla, kimi zaman değerli parlak bir taşla işlenmiş kimi zaman da son derece sade bir gümüş kolye ucu, yüzük ya da küpeyi uzun bir süre vitrinde izleyebilirler. Hatta
aynı vitrinin önünden her geçtiklerinde aynı ürüne bakarak üzerinde nasıl duracağını hayal etmeye çalışır. Ve en sonunda denemeye ve almaya karar verir. Bu hikâye birçok bayanın ortak özelliklerinden biridir. Hikâyenin sonunda beğendiği takıyı alır ve bundan büyük bir haz duyar.


Ve hikâye şöyle gelişir; şıkır şıkır giyinmeyi seven çiçek böcek meraklısı bir bayanın gözüne taş işlemeli çiçek motifinde bu takı modeli takılır. Hangi elbisesiyle şık duracağını düşünür ve yoluna devam eder ama eve ulaştığında da ara ara bu gümüş takı setini düşünür. Ertesi gün aynı gümüşçünün yanından geçerken bu takı setinin açık yakalı elbisesiyle kendisinin üzerinde çok şık duracağına karar vererek hikâyeyi mutlu bir şekilde sonlandırır.

Benzer şekilde başlayan bir başka hikaye de şöyle gelişir; beyaz mavi desenli elbiseyle birlikte daha yeni aldığı bu takı setini takarak arkadaşının nişan törenine giden bir bayan etraftakilerin takılarına olan ilgisini sezer. Bir süre sonra uzun süredir görmediği arkadaşı yaklaşır klasik selam ve hal hatır sorma muhabbetinin ardından “ay güzelim takıların bir harika… hayranım sana nereden bulursun böyle muhteşem şeyleri” der.

Bu hikaye de ise on beş yaşında genç bir delikanlı var. Deli gibi sevdiği cıvıl cıvıl ve neşeli kız arkadaşının doğum günü geldi kapıya dayandı ve mutlaka bir hediye alması gerektiğini düşündüğü sırada gözü nazar boncuklu balık motifli bu bilekliğe takılıyor. Tam da kız arkadaşına yakışacak bir bileklik olduğunu düşünerek hemen alıyor. Delikanlımız bu bilekliliği verdikten sonra aldığı öpücüğü ömür boyu unutmayacaktır.

Bu hikâyemizin kahramanı olan Ahmet de her gün sözlüsünü işyerinden alıp eve bırakıyor. Yollarının üzerinde bulunan gümüşçü vitrinin yanından her geçişlerinde Ahmet sözlüsünün vitrindeki bu yüzüğe beğeniyle baktığını fark eder. Denizin kıyılara vuran dalgaların köpükleri arasındaki su damlalarını anımsatan bu şahane yüzüğü sözlüsüne sezdirmeden alıp ve tanışma yıl dönümlerinde kendisine hediye ettiğinde mutluluktan havalara uçtu.

Kimi bayanlar özellikle genç olanları benimsedikleri ya da kendilerine yakın buldukları düşünce tarzlarını yansıtacak takıları çok severler. İşte bu bayanlar arasında Budizm inanışına sahip olan insanların düşünce tarzını benimseyen ya da kendini bu düşünce tarzına yakın görenler Buddha gümüş kolye ucu modeline bayılacaklardır. Üzerindeki rengarenk taşların ayrı bir çekicilik kazanan bu kolye ucu modeli farklı görünmeyi seven bayanlar için ideal bir takı modeli teşkil ediyor.

Küçük sade ve son derece şık bu kolye ucu güzelliği incelikte bulan genç bayanlar için özel olarak tasarlanmış bir modeldir. Küçük pırlanta taşlarla işlenmiş kelebek motifindeki bu kolye ucu kelebeklerin masumiyeti ve özgürlüğünü yansıtmakla birlikte her bayanın büyük bir zevkle boynuna takacağı bir model teşkil ediyor.

Denizyıldızlı pırlanta işlemeli gümüş bileklik ince bilekli bayanlar için ideal bir model teşkil ediyor. Cafcaflı takı ve yaşam tarzının dışında sade, ince ve şık bir tarz benimseyen bayanlar bu bilekliği gördükleri anda hayran olacaklardır. Gümüşün göz alıcı şıklığı modern ve ince bir tasarımla harmanlanarak genç bayalar için bu harika şaheseri yarattı.

Bayanların çoğu kedileri beslemeyi, okşamayı ve bakmayı sever işte bu bayanlar için tasarlanmış Kedi motifli gümüş kolye ucu modeli. Masumca bakan bu kedi motifi kedileri seven her bayanın beğeniyle takacağı bir model teşkil ediyor. Kedi motifinin gözlerinde ve burnunda görülen renkli boncuklar ise kolyeyi kupkuru sade bir görüntüden kurtararak şık bir görüntüyü kavuşturuyor.

Tek taş pırlanta gümüş yüzük nerdeyse her bayanın hayallerini süsleyen bir yüzük modelidir. Takı anlayışında estetik ve şıklığa önem veren bayanlar bu yüzük modelini gördükleri anda hayran olacaklardır. Özellikle parmaklarının kısa oluşundan şikâyet eden bayanlar böylesi ince ve göz kamaştıran yüzük modeline bayılacaklardır. Ayrıca bu yüzük modelini takan genç bayanlar için iltifat artık alışıldık bir hal alır.

Bütün bayanlar şu ya da bu oranda nazara mutlaka inanırlar. Sadece kem gözlerin şerrini kovmayacak beğeniyle ve hayranlıkla bakan gözlerin hedefi olacaktır. Zincir halkaları gibi birbirine bağlanan nazar boncuklarıyla her bayanı kendine bağlayacaktır. İnce bilekli bayanlar için daha uygun olan bu model bilekliği takan bir bayanın ayrıca bir aksesuar takmasına gerek kalmayacaktır. Bu bileklik bütün dikkatleri ve beğenileri üstüne çekmek için fazlasıyla yetecektir.

Kelebek bayanlar için farklı ve önemli bir motif teşkil ediyor. Bu yüzük de bayanların bu zevkleri düşünülerek lila ve kristal renklerinin ahengiyle harika bir tasarımın bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış harika bir model. Masumiyet ve özgürlüğün sembolü olan kelebek bayanların gönüllerinde derin bir kök saldığını bilen tasarımcılar en şık tasarılarında kelebek motifini mutlaka kullanıyorlar.

Boncuklu püsküllü gümüş küpe modeli hem kısa saçlı hem de uzun saçlı bayanlara çok yakışacaktır. Baklava dilimi bir çerçevenin içinde duran boncuk ve etrafından aşağıya doğru inen zincir püsküllerle son derece şık duracaktır. Geniş tombul yüzlere göz bir güzellik kazandıracaktır. 

Otantik bir zevke sahip olan bayanlar için tasarlanmış son derece şık bir kolye ucu modeli. Spor ve otantik kıyafetlerle birlikte takıldığında harika bur uyum ile dikkat çekecek bu model doğu kültürü ve takı tarzını seven bayanların ilk tercihlerinden biri olacaktır. Kara gümüşün pembe boncuklarla muhteşem uyumu bu kolyeye muazzam bir cazibe katıyor.

Pırlanta işlemeli gümüş yüzük her bayanın parmaklarını süsleyerek şahane bir şıklık kazandırma iddiasıyla tasarlanmış bir yüzük modelidir. Üzerinde bir şerit olarak işlenen pırlantalarla göz kamaştıran bu yüzük modeli bütün bayanların başını döndürecektir. Özellikle uzun parmaklarda çok güzel duracak bu model her bayanın yüreğini hoplatacak bir modeldir aynı zamanda.
Aksesuarlarını ince ve nitelikli tasarımlardan seçmeyi tercih eden bayanlar için harika bir tasarım. Kelebek ve kalbi bir araya getiren bu tasarım her bayanın boynunda bir şaheser gibi duracaktır. İki motifin alt alta gelmesiyle uzunca bir şekil alan bu kolye modeli V yaka ya da geniş kayık yaka tişört ve gömlekler üzerinde takıldığında tam bir uyum sergileyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder