8 Kasım 2009 Pazar

Mini kek tarifi, minik kekler yapmak

Mini kek tarifi, minik kekler yapmak



Epeydir, bu "cupcake" denilen mini keklerden yapmak istiyordum. Nihayet yaptım. Diğer tariflere göz gezdirdim. Hiç biri tam olarak aklıma yatmadı. En sonunda kendi malzemelerimi ve ölçülerimi buldum. Tek taşımı kendim aldım yani :)
İlk denemem olmasına karşın, çok beğendim, kızım da çok güzel olmuş deyip, bir kaç tane üst üste yedi.
Bence bunun içine vişne taneleri eklense daha da güzel olur. Bir dahaki sefere vişneli yapmayı düşünüyorum. Bu sefer yağı özellikle koymadım. Krem şanti olduğu için. Ama krem şanti kullanmadığım zaman, yağ da koyacağım. 1 çay bardağı yağ kullanmayı düşünüyorum.
İşte benim uygun gördüğüm malzemeler;
2 yumurta
1 ajda çay bardağı tozşeker
2 ajda çay bardağı un
1 ajda çay bardağı nişasta
1 ajda çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı (silme) kakao
Üstü için:
1 paket krem şanti
1,5 ajda çay bardağı süt
Hazırlanışı;
Yumurtaları ve tozşekeri, yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta un ve nişastanın içine kabartma tozunu koyun karıştırın. Bu karışımı ve diğer bütün malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Küçük kağıt kek kalıplarına veya minik silikon kek kalıplarına (her ikisinde de yağlamaya gerek yok) yarısına kadar dökün ki taşmasın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15-16 dakika pişirin.
Kekler soğuyana kadar, diğer tarafta 1,5 çay bardağı soğuk sütle krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Daha sonra krema pompasına doldurup, soğumuş keklerin üstlerini süsleyin...

1 yorum: