9 Kasım 2009 Pazartesi

Patlıcanlı yufka böreği tarifi, nasıl yapılır ?

Patlıcanlı yufka böreği tarifi, nasıl yapılır ?



3 adet yufka (12 tane çıkıyor)


2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 yumurta sarısı

4 patlıcan
2 domates
2 yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvıyağ


Önce patlıcanları minik minik doğrayın, acısı çıksın diye tuzlu suda bekletin. O beklerken sıvıyağda ince doğranmış soğanları kavurun. Daha sonra küçük doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri koyun. Tuzlu suyunu döküp yıkadığınız patlıcanları da ekleyip pişirmeye devam edin. Patlıcanların diri kalmaması için yarım su bardağı sıcak su ekleyip, altını kısın ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Yarım (küçük) su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin. Yufkanın her birini açın bu karışımdan sürün. Karşılıklı kenarlarını kapatın. Yufkada kuru gördüğünüz her yere bu karışımdan sürün. Elde ettiğimiz kareyi de 4'e bölün. Bu dört küçük karenin içine patlıcanlı iç koyup zarf gibi kapatın. Açılmasın diye kapattığınız kısımları suyla tutturun.

Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürün. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder