24 Ağustos 2009 Pazartesi

Ev baklavası nasıl yapılır, ev baklavasının tarifi

Ev baklavası nasıl yapılır, ev baklavasının tarifi



Malzemeler
1 kg.un
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
250 gr.tereyağ
250 gr.ceviz içi
Açmak için; nişasta
Şerbeti için
1 kg.şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı

Un, tuz, yumurta ve sütü karıştırma kabında yoğurun. Hazırladığınız hamuru üzerini kapatarak 30 dk. kadar bekletin. Hamurdan 30 tane küçük bezeler yapın.Bu bezeleri nişasta yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın.Tepsinin alt kısmını yağlayıp 15 tane açtığınız yufkayı üst üste serdikten sonra üzerine çekilmiş cevizi yayın.Kalan 15 yufkayı da aynı şekilde üst üste serdikten sonra baklava şeklinde dilimleyin.Tereyağını eritip her yerine gelecek şekilde gezdirin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için;
Tencereye su ve şekeri koyup orta ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti döküp yaklaşık 4-5 saat dinlenmeye bırakın.Baklavalar şerbetini tamamen çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder