16 Mart 2009 Pazartesi

Küçük Odalar İçin Pratik Çözümler

Küçük Odalar İçin Pratik Çözümler

Küçük odalara ihtiyacınız dışında eşyalar koyduğunuzda daha küçük ve dağınık görünecektir. Bu nedenle daha az eşya kullanıp kendinize hareket edebilecek alanlar bırakın.
En iyi dekorasyon yöntemlerinden biri ayna kullanmaktır. Odanızın duvarlarına asacağınız aynalar odadaki ışığı daha fazla yansıtır ve ferah bir görünüm yaratır.
Perde seçimlerinizde kalın ve koyu renkleri kumaşları tercih ettiğinizde pencereden içeri girecek güneş ışığını engellersiniz. Perdelerinizin açık renkte ve kalorifer peteğinin üstüne gelecek kısalıkta olması odanıza sakinlik kazandıracaktır.
Duvar boyaları ve tavan rengi de odanın görünümünü etkileyen unsurlardandır. Tavan rengini kesinlikle beyaza boyatmalısınız. Duvar renkleriniz ise şampanya, açık sarı gibi renkler olabilir.
Küçük odalarda kullanacağınız mobilyaların camlı ve açık renkli olmasını tercih edin. Koyu renkli ya da ahşap mobilyalar odanıza kalabalık hissi verecektir. Sandalye ve koltuk ayaklarının tamamen kumaşla kaplı değil açık renk ahşap görünümlü olması ferah görünüm için yardımcıdır.
Aydınlatma, kullanım şekline göre odanın görüşünü doğrudan etkiler. Küçük odalarınız için yerden ve yukardan yapacağınız aydınlatmalar sakin görünümü destekleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder