16 Mart 2009 Pazartesi

Cildi Korumaya Yarayan Doğal Çözümler

Cildi Korumaya Yarayan Doğal Çözümler

Cildi Korumaya Yarayan Doğal ÇözümlerÖnerilenleri yaparak, bahar günlerinin canlılığına ulaşmanız mümkün. Kışın nasıl su zerrecikleri donarak, kristalize oluyorsa; cildimizde benzer etkilere maruz kalır ve zarar görür. Cilt üzerindeki tahribatın ilk belirtisi kızarmadır. Soğuğun derecesine ve ne kadar süre ile maruz kaldığınıza göre değişerek, farklı etkiler görülebilir. Cilt çatlakları ve egzama oluşumunda, soğuk güçlü bir faktördür.

Soğuk ve rüzgarlı havalar cildin kurumasına sebep olur. Kapalı mekanlarda ise, gözenekler kapanır ve cilt nefes alamaz. Bu durumda cildimiz matlaşır. Dış etkenlerle mücadele edemez hale gelir. Sonuçta yaşlanma etkileri de hız kazanmış olur. Cilt yaşlılığı sadece yaş ile ilgili değildir. Aynı zamanda dış etkenler ve dengesiz beslenme önemli faktörleri oluşturur.
Soğuk ve kuru havada, öncelikle burun, parmak uçları ve kulaklarda belirtiler başlar. Yanma, kuruma, kaşınma ve kızarıklık gibi işaretler ortaya çıkar. Kışın en çok görünen cilt hastalığı dermatitidir. Nemsiz cilt üzerinde çatlaklar ve sertleşme oluşur. Soğuk havaları en az zararla atlatmak için, cildi bolca nemlendirmek ve çok sıcak su kullanmaktan kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca cildin yıpranmasını önlemek için, evde bulunan sirke, bal gibi malzemelerden faydalanabilirsiniz.

Cildin yaşlanmasını önlemek için, beslenme alışkanlıklarını da biraz değiştirmek gerekir. Günde en az 1,5 litre su içilmelidir. Bunun yanında, E ve C vitaminleri içeren meyve ve sebze sularından içerek takviye etmelisiniz. Balık, cildin savunma gücünü arttırır. Bu sebeple haftada birkaç kez balık tüketmelisiniz.

Soya, doğal östrojen içerir ve cildin genç kalmasını sağlar. Aynı etkiyi tüm posalı yiyeceklerden de elde edebilirsiniz. Ayrıca ceviz, fındık, badem ve ay çekirdeği, cildin nemlendirilmesi ve yaşlanma etkilerini geciktirmesi açısından son derece faydalıdır. Bu yiyeceklerin hepsi Omega6 içerir.

Sirke, cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırır ve elastiki liflerin üretimini fazlalaştırır. Soğuk havalarda yıpranan cilde yumuşaklık ve esneklik verir. Özellikle 30’lu yaşlara gelen kadınlarda, cilt hücrelerinin yenilenmesi yavaşlar. Böylece cilt elastikiyetini kaybeder ve kırışıklıklar başlar. Bunu önlemek için aşağıda verdiğimiz basit formülü uygularsanız, kısa zamanda cildinizdeki değişimi görecekseniz:
7-8 damla sirke ile yarım çay bardağı badem yağı veya zeytinyağını karıştırın. Haftada birkaç kez, yatmadan önce cildinize sürün. Bu işlemi 1 ay süre ile uygulayın. Antioksidan etkisi olan bu karışım, hücrelerdeki deformasyonu durduracaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder