Balıklı domates dolması tarifi
Balık ve domatesin uyumuyla ortaya çıkan balıklı domates dolmasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler
6 adet iri domates
Yarım kg mezgit ya da çipura
1 adet kırmızı soğan
Yarım kg mezgit ya da çipura
1 adet kırmızı soğan
6 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet limon
Tuz, karabiber
Yapılışı
Balığı yıkayıp kılçıklarını çıkarın. Üzerini geçecek kadar tuzlu
suda 5 dakika haşlayın. Süzüp derisini çıkarın ve ezmeden didikleyin.
Soğanı ikiye bölün. Yarısını piyazlık doğrayın, yarısını incecik kıyın.
İki adet marul yaprağını ince kıyıp maydanozla karıştırın. Üzerine
balık, ince kıyılmış soğan, mayonez, tuz karabiber katın. Domatesleri
yıkayıp tepelerini kesin ve içlerini boşaltın. Balıklı harcı
domateslerin içine paylaştırın. Piyazlık doğradığınız soğanla üzerini
süsleyin. Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapın.
Düzenleme : 25.11.2018
Düzenleme : 25.11.2018
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder