19 Aralık 2018 Çarşamba

Lohusa şerbeti nasıl yapılır

Lohusa şerbeti nasıl yapılır


Lohusa şerbeti yeni doğum yapmış kadınlar için, sütlerinin artması amacı ile hazırlanan bir şerbettir ve bu şerbeti hazırlamak çok uzun yıllardır tekrarlanan bir Türk adetidir, tarihi Osmanlı’ya kadar uzanır.
Lohusa şerbetinin en önemli malzemesi lohusa şekeri yani kızılcık şekeridir. Bu şeker
kırmızı renklidir ve içinde karanfil, tarçın, baharatlar ve şeker gibi malzemeler bulunur. Lohusa şerbeti ise sağlığa son derece faydalıdır.
Lohusa şerbetinin faydaları arasında yeni doğum yapan annenin sütünü artırması, süt kalitesini artırması, hastalıklara karşı bağışıklığı yükseltmesi, boğaz ağrısını dindirmesi, mideyi rahatlatarak hazmı kolaylaştırması, anne sütünün tadını güzelleştirmesi gibi birçok madde bulunmaktadır.


Lohusa Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
  1. 3 litre su (15 su bardağı)
  2. 6 su bardağı şeker.
  3. 300 gr lohusa şekeri (aktarlardan bulabilirsiniz)
  4. 20-25 tane karanfil.
  5. 6 tane çubuk tarçın.
  6. 2-3 adet kuru zencefil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder