12 Eylül 2014 Cuma

Yaşlanma karşıtı cilt bakım önerileri

Yaşlanma karşıtı cilt bakım önerileri
Hassas bir yüz temizleme ürünü elde edin. Kuru ciltler için yağ içerikli bir krem, yağlı ciltlere yağsız bir köpük temin edin.

Hassas ciltler tahrişi önlemek için dermatologla konuşabilir. Sıcak ve soğuk suyla cildinizi yıkayın. Sıcak su cildin doğal nemini alabilir. Yüzünüzü ovmadan yavaşça kurulayın. Yüzünüz için iyi bir nemlendirici edinin. Nemlendirici cildinizi korur ve geliştirir.

Yağlı ve döküntülü bir ciltte her gün hafif yağsız bir nemlendirici kullanın. Güneşten iyi korunun. Gündüz saatlerinde kışın bile olsa cildinizi fazla gün ışığına maruz tutmayın. Güneşten koruyucu ürünleri kullanın. Güne temiz bir ciltle ve reçeteli cilt kremi veya jelinizi sürerek başlayın.

Sabahları nemlendirici ve güneş kremi sürün. Üzerine makyaj yapın. Geceleri anti-aging ürünleri ve gece nemlendirici kreminizi kullanın. Cildin parlak pullanmasına karşı yumuşak bir bezle lif fırça ile nazikçe ölü derileri atın. Akne ilaçları, salisilik asit veya kükürt bazlı ürünler de işe yarar.

Cildiniz de vücudunuz gibi iyi beslenmek ister. Cilt güzelliği ve sağlığı için, A, B3, C ve E vitaminlerini tüketin. Krem ve serumları kullanın. Kırışıklıklar için sigara içmeyin. Meyve, sebze, protein ve tahıl tüketin. Egzersiz yapın. Stresten ve fazla güneşten uzak durun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder