21 Eylül 2013 Cumartesi

Tramisu tarifi ve yapılışının anlatımı

Tramisu nasıl yapabilirim ?


Malzemeler :

1 paket kedi dili
Bir paket nescafe
Kreması :
5 çay bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un

1 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket labne
1 paket vanilya
Yapılışı:
Kreması için; Şekeri, süt,un,nişasta, yumurta sarını ateşte muhallebi haline gelinceye kadar karıştıyorsunuz. Sonra muhallebi olduktan sonra içine margarini katıp soğumaya bırakıyoruz. En son olarak da kremanın içine labne ve vanilya ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
Daha sonra sıcak su ile yaptığınız nescafe yapıp kedi dillerinin tek tarafını nescafe’ye bandırarak borcama diziyoruz. Her kata sıra sıra kremayı döküyoruz aralarına eğer isterseniz ceviz katabilirsiniz. En üst katta koyduğunuz kedi dilini çok yumuşamaması açısından tek tarafını necfaceye batırıyoruz.
Daha sonra geri kalan kremayı en üst kata döküyoruz. en sonra olarak sus olması açısında nescafe dökerek süslemesini yapıyoruz. Afiyetler olsun şimdiden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder