8 Nisan 2013 Pazartesi

Yara izleri ve tedavisi

Çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelmiş yara izleri çoğu zaman kalıcıdır ve özellikle görünen bir bölge de ortaya çıktıysa hastanın psikolojisini kendine olan öz güvenine zarar verebilir. 





Ayrıca yara izlerinin tedavisi eskiden çokta mümkün değildi.
Ancak tıp ilerledikçe estetik cerrahlar bu soruna da çözüm buldular ve artık en az zararla problemli bölgeye müdahale etmeye başladılar. Yara izine ilk oluştuğu andaki müdahale son derece önemlidir. Yaralı bölgenin iyice temizlenmesi ve her türlü bakteriden arındırılması gerekir. Ardından plastik cerrahi devreye girer.

Bıçak jilet cam falçata ve acil cerrahi müdahale gerektiren olayların ardından meydana gelen yaralar minimum iz bırakma amacı güdülerek tedavi edilir estetik cerrahi müdahale uygulanır. Estetik dikişler kullanılarak yaralı bölge dikilir ve ardından gözetim süreci başlar.
En az müdahale aşaması kadar gözleme aşaması da önemlidir. Tedavilerin başlama süresi hastaya göre ayarlanır. Bazı hastalarda tedaviye hemen başlanabilirken bazı hastalarda yaran olgunlaşma süresi kadar ki takriben altı ay beklemek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder