15 Nisan 2013 Pazartesi

Yağlı saçlardan kurtulmanın yolları

Yağlı saçlardan kurtulmanın yolları

İnsanlar genellikle saçın kendisinin yağlandığını düşünür fakat yağlanan saç değil saç derisidir. Yağlanan saç derisi saçın yapısına göre saça gün için nüfuz etmeye başlar. Saçları kıvırcık olan insanlarda yağlanma daha
yavaş olur. Düz saç yani Asya ırkı saçında yağlanma daha hızlıdır. Zenci saçı ise daha çok kıvırcık olduğu için yağlanma yavaştır.

Yağlanan saç derisine uygulanacak çözümde en önemli etken şampuandır ve çok dikkatli seçilmelidir. Saçın bulunduğu derideki yağı temizlemek adına şampuanlarda ağır surfaktanlar içerir. Surfaktanlar yağı ve kiri uzaklaştırırlar.
 
 Şampuanlar saçları değil yağlı deriyi yıkamaktadır. Şampuandan sonraki en büyük dikkat edilmesi gereken husus ise yıkamaktır. Hangi aralıklarla ve nasıl yıkanması önemlidir.

Yağlı saçların sık yıkanması saçtaki yağı azaltmaz tam tersine artırır. Çünkü sıklıkla yıkanan deride yağlanmayı sağlayan hücreler durmadan çalışır ve daha fazla yağlanma yapar.Saçtaki yağlanma 1 günde hatta saatler içinde gerçekleşebilir.Ama saçlar Günde 1 den fazla yıkanmamalıdır.Günde bir hatta gün aşıya uzatılmalıdır. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder