22 Temmuz 2012 Pazar

Bahçeleriniz İçin Koltuk Takımları

Bahçeleriniz İçin Koltuk Takımları
Şimdi ilerleyen yaşlarda bahçemizde bulunan bir salıncak bize yeniden çocukluğumuzu da hatırlatacağı için, bahçenin vazgeçilmezi olacaktır. Bahçe mobilyalarının kullanılacağı zamanlarda yastıklarla ve renkli örtülerle donatılması halinde koltuklara yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Seçilecek mobilya rahatlık ve kullanış açısından da uzun ömürlü olmalıdır. Üstünkörü seçilen bir mobilya çeşitli rahatsızlıklara yol açar ve kişiyi huzursuz eder. Mobilyalar üzerindeki döşemelik kumaşın da kalitesi oldukça önemlidir. Terletmeyen, güneşte solmayan, dayanma gücü yüksek malzemeden yapılmış olması başınızı ağrıtmaz. Tasarımcılarda bu tip olumsuz durumlarla karşılaşmamak için özenle, alternatiflerini geliştiriyorlar. 
Güzel bir eviniz,büyük bir havuzunuz varsa havuz kenarına böylesi tasarım harikası bir koltuk çok yakışır.Günün ilerleyen saatlerinde havuzda geçirdiğiniz uzun ve yorucu saatlerden sonra dinlenmek,güneşlenmek ve bişeyler yudumlamak için son derece uygun bir koltuktur.tek başınıza yada bir arkadaşınızla beraber uzun oturuş pozisyonunda keyfinize keyif katacaktır.Açık renk olmasına rağmen kir tutmaz ve terletmez kumaştan yapılmış minderler,yumuşak ve renkli desenli sırt minderleri ilede tamamlanınca dahada sevimli hale gelmiştir.Birbirinden ayrılabilen 2 parçadan oluşan bu koltuk ister yuvarlak bütün koltuk ister ay şeklinde iki parçalı koltuk olarakta kullanılabilir.
Cibinlikli açık renk bambu takımı.Biraz fantastik bir yapınız varsa tütsü yada mum kokularından hoşlanıyorsanız değişik tasarımı ile tam sizin için hazırlanmış bir takım.İlk dikkati çeken değişik diazynı oluyor.Tek kollu olması ve oturma kısmındaki kavis son derece dikkat edici sırt bölgesindeki ovallikte onlara eşlik ediyoR. irili ufaklı ve beyaz yastıklar rahatlayıp hayallere dalmaya çok yardımcı.yerlere konmuş mumlar özellikle ay ışığında görsellikte çok etkili olacaktır.Koltukların dört bir etrafından çıkan direklere tututurulmuş tül cibinlik ise tamamen görsel amaçlıdır.iki koltuk arasındaki tek sehpa koltukların bütünlüğünü tamamlarken fazla yayıntıda yapmamış oluyor.
İşte yine siyah bambu ve hasır örgüden yapılmış bir takım. Alışık olduğumuz masa sandalye bambu takımların yanında bu takım bir tasarım harikasıdır. Daha ziyade dinlenme koltuğunu andıran bu takım işten eve yorgun geldiğiniz akşamlarda eşinizle karşılıklı oturup, yemek öncesi aparetif bir şeyler atıştırırken, muhabbet esnasında da günün bütün yorgunluğunu üzerinizden atacağınız bir takımdır. Damla şeklindeki sehpalar birleştirildiğinde bir orta sehpası görevini görürken ayrı ayrıda kullanmak için son derece uygun ve şıktır. İki tane krem yastığın arasına kullanılan bir adet kırmızı yastıklarda iç açıcı olmuştur.
Keyfine düşkün, manzara seven, denizin esintisinden ve kokusundan hoşlananlar için bulunmaz bir takım. Koyu renk bambudan yapılmış bu takım için üzerine açık renk ama su geçirmez bir kumaş tercih edilmiş. Baş başa bir deniz keyfi yapmak isteyenler, denizden çıktıktan sonra uzun bambu koltuklarda güneşlenip, daha sonra tekli koltuklarda içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Kenarlardaki canlı bambu çiçekler son derece detaycı düşünülmüş. Ayrıca kahverengi, beyaz ve yeşil renklerden oluşturulan bu takımın içine düşünülmüş turuncu yastıklarda takımı ağır bir takım havasından çıkarıp daha modern bir takım havasına sokmuştur.
Koyu krem renkli bambu takım büyük bahçeler ve kalabalık aileler için idealdir. Tam bir salon takımı parçalarından oluşturulan bu model kalabalık misafir ağırlamak isteyenler içinde son derece idealdir. Bu takım hazırlanırken klasik düz ve sert hatlı bambu modellerinin dışında daha kıvrımlı hatlara sahip olarak daha bir estetik ve şık görünmektedir. Kol ve ayak kısımlarında kullanılan ahşap kısımlar daha şık ve kullanışlı yapmıştır. Aynı ahşap kısımlar sehpalarda da kullanılarak takımın bütünlüğü korunmuştur. Minder rengi olarak gene beyaz tercih edilirken sırt minderlerinin etrafındaki fırfırlarda kullanılan mavi renk kahve-krem ve mavinin ne yakıştığını da gözler önüne sermektedir.
Güzel bir bahçeniz var ve yazın kavurucu sıcaklarında klimaların serinliğini değil de doğal serinliği tercih ediyorsanız ve hamak gibi size rahatsız gelen bir şey de de yatmak istemiyorsanız işte tam da sizin için hazırlanmış hem yatak, hem koltuk olarak kullanabileceğiniz bir mobilya. Bahçenizdeki bu koltuğa uyumlu masa sandalye takımının yanında, onlardan biraz daha uzak bir köşede tutacağınız bu koltuk, hem bahçenin şıklığını tamamlayacak hem de kısa bir mola vermek isteyenlere yönelik kullanışlı bir köşe olacaktır. Koltuktaki minderlerin yerine değiştirerek karşılıklı oturup sohbet edeceğiniz bir ortamda oluşturabilirsiniz. Siz sohbet ederken çocuklarınızın oyun oynaması içinde kullanılabileceğiniz çok yönlü bir koltuktur.
Şehirdeki modern yaşantıdan özelliklede teknolojiden sıkılanlar için tasarlanmış. Bu tasarım size kendinizi sahra çöllerindeki prens ya da prensesler gibi özel hissettirecektir. Rengârenk kumaşı ile hem içiniz açılacak hem de kendinizi çok huzurlu hissedeceksiniz. Denize sıfır bir eviniz varsa bahçenizde sürekli kurulu kalacak, işten yorgun geldiğiniz akşamlarda, hemen kendinizi denizin serin sularına bırakıp serinledikten sonra, burada uzanmak size günün bütün yorgunluğunu unutturacaktır. Çadırların önünde yeşile boyanmış fıçılar üzerlerindeki renkli farklı tasarım çiçekler ve yastıkların üzerindeki havai adalarına has boyun çiçekleri sizi hayalden hayale sürükleyecektir.
Ferforje bahçe mobilyaları pek çok kişi için vazgeçilmezdir. İnce hatlı kibar mobilyalardan hoşlananlar, ferforjenin ağırlığını göz ardı edebilir. Ayrıca kullanımının rahatlığı paslanmaması sürekli bakım ve boya istememesi ferforjenin tercih sebepleri arasındadır. Kırmızı minderle süslenen bu takım bir anda takımın havasını değiştirmiş, Çok şık bir akşam yemeği için yada arkadaşlarla yenilecek özel bir yemek için çok uygun hale getirmiş.Takımın minderlerindeki kumaş değişiklikleri ile farklı konseptler oluşturabilirsiniz.Size uzun yıllar hizmet verecek bu takımın ilerleyen zamanlarda genel rengini de değiştirip yepyeni bir takım elde etmiş olursunuz.
Kahve renkli bambu takım, hem bambu sevenlere, hem de değişik tasarımlardan hoşlananlara hitap etmektedir. Bambuda görmeye alışık olmadığımız bu takım son derece ilginç ve şık olmuş.1 üçlü koltuk, 2 tekli koltuk olarak tasarlanan takımın 2 de sehpası bulunmakta. Ortaya konulan büyük sehpa genel servis için kullanılırken yan sehpalar kişiye özel düşünülmüştür. Ayaklı ve klasiğe yakın olan bu takımın yanına konmuş olan yere daha yakın ve sırt desteği ile dikkat çeken bu koltuk evin en rahatına düşkün olanı için sanki özel tasarlanmış. Krem renkli koltukların yuvarlak köşe kesimleri son derece yumuşak ve rahatlatıcı bir görüntü katmış. 
Bu takım açık renklerden ve kalabalık misafir ağılamaktan hoşlananlar için çok uygun. Mobilya kısımları siyah ve beyaz olmak üzere 2 renkle kombine edilirken, minderlerde tek renk kullanılması takımın şıklığını ve asaletini korumaktadır. Büyük davetlerde,özellikle kokteyl gibi dağınık düzen yapılan davetler için çok uygun.3 farklı sehpa modeli birbirinden ayrılarak mekana dağıtılıp tüm konukların hizmetine de sunulabilir.Ayrıca değişik zamanlarda minderlerde kullanılabilecek farklı renk ve desenli kumaş seçenekleri ile konsept değiştirilebilir, takım daha sevimli yada cıvıl cıvıl bir takım haline de dönüştürülebilir.
Bahçeniz için böyle bir takım tercih ediyorsanız son derece renkli bir kişiliğe sahipsinizdir herhalde. Gri ile pembenin kombine edildiği bu takım bahçenin serinliğinde size salon konforunu sağlayacaktır. Alışılmışın dışında renk ve kumaşın tercih edildiği bu takım, daha ziyade denizden ve havuzdan uzak bahçeler için tercih edilmelidir. Orta sehpa için klasik ahşap sehpa yerine yine koltuk kumaşı ile kaplanmış bir sehpa tercih edilmiş. Sehpanın üstünde de gri cam kullanılarak takımın uyumu tamamlanmıştır. Bu kadar uyumlu bir takıma şemsiye bulmakta son derece zordur. Ama koltuk minderlerinin kumaşından yapılmış bir şemsiye ile yine uyum korunmuştur.
Mobilyalarını çok amaçlı kullanmayı sevenler için tasarlanmış bir koltuk. Yine koyu renk bambudan yapılmış koltuk kumaşı içinde düz renk ve bambunun birkaç ton açığı tercih edilmiş. Alt minderi ile sırt minderleri aynı kumaştan yapılıp içine renk karıştırılmamış. Ancak sırt minderleri kare ve dikdörtgen hazırlanarak küçük bir hareketlilik katılmıştır. Koltuğun asıl dikkat çeken yanı açılıp kapanabilen körük kısmı olduğu için dikkat çekecek başka bir detay yapılmamış. Bu körük sayesinde koltuk çok amaçlı olmuştur. Mesela güneşli ya da rüzgârlı durumlarda körük açılarak siper olarak kullanılabilir. Aynı zamanda hafif olması sebebi ile de rahatlıklı yönde değiştirilebilir. Öğleden sonranın tatlı esintilerini hissetmek ya da ay ışığında gökyüzünü izlemek içinde körüğü açmanız yeterli olacaktır.
Siyah bambu koltuk takımı klasik sıkı örgülü model yerine, seyrek bir örgü modeli kullanılmıştır. Daha hafif olan bu koltuk yakımı yer değiştirmek açısından da kullanıcılar için tercih sebebidir. İster kış bahçeniz olsun ister yaz bahçeniz rahatlıkla kullanabileceğiniz bir yakımdır.1 üçlü koltuk,2 tekli koltuk ve birde puf yerine geçen arkalıksız koltuk ile farklı kişilere uygun modeller bir arada bulundurulmuştur. Koltuk takımları için olmazsa olmaz bir aksesuar olan sehpa içinde takımın kendi orjinal sehpası tercih edilmiş. Köşelerdeki yüksek sehpalar ortamı biraz süslemek için elverişli aksesuarlar olmuş.
Beyaz bambudan yapılmış, kol yerlerine rahatsız etmesin diye tahta kolluklar geçirilmiş, renk tonlarında aykırılığa kaçmadan açık gri kumaştan, hatta desenli bile değil düz renk kumaştan son derece sade minderli bir koltuk takımı. Ortaya konulan sehpanın üst kısmı kollarla uyumlu olması açısından ahşap düşünülmüş. Ortadaki küçük bir vazo ve tek bir gülde sadeliği devam ettirmiş. Arkadaşlarınızla sakin ama samimi bir görüşme yapmak için son derece uygun,dikkat dağıtacak detayların olmayışı sohbeti daha derin ve huzurlu kılacaktır.samimi arkadaşlıklardan hoşlananlar için çok uygun bir bahçe mobilya takımı.
Geniş bir bahçeniz varsa ve samimi muhabbetlerden hoşlanıyorsanız bu takım sizin için. Hasırdan yapılmış olmasına rağmen koltuk kısımları askıda kaldığından son derece hafiftir. Ayrıca her koltuk sadece bir kişilik olduğu için ve sıkı arkadaş muhabbetleri için uygundur. Takım kolay taşınılabileceği gibi değişik şekillerde verilebilir. Kişiye özel hale getirilebilecek bu takım arkadaşlarına özen gösterenler içindir. Orta sehpanın alt kısmı bambudan yapılırken üst kısmı koltuk kumaşları ile takım düşünülmüş. Ayrıca dört ayrı üçgen parçadan oluşan bu orta sehpanın parçaları birbirinden ayrılabildiği için tek tek kullanıma da uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder