20 Mayıs 2012 Pazar

Ponza (nasır) Tası Ne İse Yarar ?

Ponza (nasır) Tası Ne İse Yarar ?
Volkanik bir kayaç türü olan ponza sünger taşı, nasır taşı ve topuk taşı isimleriyle de
biliniyor.
Hiçbir işlem görmeden doğal haliyle kullanılan ponzanın kimyasal bir etkisi olmadığını, topukların temizlenmesi için sağlıkta kullanıldığını belirten Dermatolog Sema Karaoğlu, ponza taşının ne işe yaradığı ve kullanımına dair bilgiler verdi.
Ponza sayesinde topuklardaki ölü dokuların giderilmesi ile topuklar daha ince ve zarif bir görünüme kavuşur. Ponza ile topuklar temizlenirken dikkat edilmesi gereken önemli bir kaç nokta var:
- Ponza ile topuklar kuru veya hafif nemli iken taşlanmalıdır. Topuklar çok yumuşatılıp taşlanırsa topuk derisindeki ölü dokularla beraber sağlıklı yaşayan doku da taşlanacağından deri hasar görür ve kendini tamir etmek için daha fazla çalışır bunun sonucunda topuklar daha da kalınlaşır. Böylece istenilenin tersine daha kalın bir deri elde edilir. O nedenle mümkünse sadece kuru taşlama yapılmalı, kuru taşlama sırasında deride oluşacak ısıdan rahatsız olunuyorsa hafif nemli iken yapılmalıdır.
- Taşlama işlemi bittikten sonra mutlaka ayak için bir nemlendirici, yumuşatıcı sürülmelidir. Gliserinli veya lanolinli yumuşatıcılar olabilir, çok kalınlık varsa salisilik asit içeren merhemler kullanılabilir.
- Vücut ağırlığımızın tamamını taşıyan, gün boyu ayakkabı içinde sıkışan ayaklarımız için bu işlemin haftada bir veya iki kez yapılması gerekir ki süreklilik sağlansın ve sağlıklı taze canlı görünen topuklara sahip olalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder