31 Mayıs 2012 Perşembe

Gece Makyaj Stilleri

Gece Makyaj Stilleri


Buğulu muhteşem bakışlar elde etmek için yapmanız gereken tek şey öncelikle toprak tonlarında yani koyu kahverengi bir far ve siyah likit eyeliner yada göz kalemi son olarak da kirpiklerinizi
ortaya çıkaracak bir rimel bunlar ile buğulu bir bakış elde edebilirsiniz.



Bu makyajı mutlaka bir kerede olsa uygulamalısınız ne kadar hoş ve çarpıcı bakışlar olacağını göreceksiniz evet öncelikle göz kapağına açık ışıltılı bir far ama mutlaka açık renk olsun daha sonrasında kaş kemiğinin alt kısmına koyu bir far ile gölgelendirerek eyeliner ve rimelinizi uygulayabilirsiniz.



Sade bir yüz tercih eden bayanlar sadece makyajı gözlerinde ağırlık vererek uygular yanaklarına ise bir ton koyu olan allıklar kullanılırlar bu tarz da bir makyaj yapıyorsanız mutlaka kirpiklerinize rimel sürmeyi unutmayınız.



Eğer renkli bir makyaj yapacak olursanız örneğin bu şekilde o zaman ilk önce göz kapaklarınıza lila tonlarında farı sürüyorsunuz daha sonra parmak ucu daha iyi olacaktır gözün üst kısımlarına hafif şekilde yayarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.



Herkesin farklı bir göz yapısı vardır ve bazı gözlere far sürülmez göz kapakları belirgin olmadığı için peki ne yapmalıyız bunun için; burada devreye renkli ve ışıltılı göz kalemleri giriyor farklı renklerdeki kalemleri kullanarak göz çevresine taşıracak şekilde kalem sürebilirsiniz.



Evet bu kuralı herkes bilir bilmeyenlere de söyleyelim eğer gözünüze beyaz renkte far sürerseniz göz şekliniz daha belirgin görünür ve bu farı eyeliner ve rimel ile tamamladığınızda buğulu hoş bir bakış yaratacaksınız denemeye değer.



Göz renkleri de göz makyajınızı etkileyen şeylerden bir tanesidir siz göz renginizi ortaya çıkarmak istersiniz ama yanlış bir makyaj ile kötü bir görüntü oluşturabilirsiniz bu yüzden eğer gözleriniz kahverengi ise mutlaka siyah renkler kullanın kahve tonları boğabilir.



Evet bayanların yaptığı en çok hatalardan bir tanesi de koyu ruj ile koyu göz makyajıdır. Bu çok yanlış bir makyaj stilidir eğer koyu rujlar sürüyorsanız mutlaka göz makyajınızı hafif yapmalısınız ki çok hoş bir görünüm elde edebilesiniz.



Yine kirpikleriniz için bir öneri eğer sadece kirpiklerinizi ön planda tutmak istiyorsanız altın sarı far kullanarak göz kapaklarınızı ve alt kısımlara daha ince şekilde fırça yardımı ile yaydıktan sonra sadece üst kirpiklere rimel kullanınız.



Gece kıyafetiniz siyah mavi gri hatta beyaz tonlarda ise uygun makyaj stillerinden bir tanesi de bu olacaktır füme renk tonlarında far ve lacivert ışıltılı bir göz kalemi ile harika bir görünüm elde edebilirsiniz açık pembe tonlarında ruj ile tamamlayabilirsiniz.



Bayanlar genelde uzun kirpiklere sahip olmak ister fakat herkes bu konuda şanslı değildir bazen takma kirpik takmak zorunda kalanlar olabiliyor ama kirpikleriniz uzun görünmesini istiyorsanız gözünüze bir ton koyu far sürüp sadece bir kaç kat rimel sürebilirsiniz.



Gece makyajları genelde siyah tonlarda yapılır gecenin ağırlığına uygun şekilde bunlardan bir tanesi de bu siyah tonlarındaki göz makyajı öncelikle yüz renginize uygun kapatıcı ile sabitledikten sonra gözün iç kısımlarına açık renkte aydınlatıcı far sürerek dış kısımlarına siyah far ile gölgelendirebilirsiniz.



Evet çarpıcı bakışlar elde etmek için pastel tonlarında göz alıcı farlar kullanabilirsiniz bunu yaptıktan sonra mutlaka eyeliner kullanmalısınız ama çok ince şekilde sürün daha sonra kirpiklerinizi uzun ve belirgin hale getirerek harika bir makyaj stili elde edeceksiniz.



Özellikle renkli gözlere uygun bir makyaj yapıldığında harika bir görüntü çıkıyor ortaya renkli gözleri olan bayanlar mutlaka kalem veya eyeliner ile göz çevresini belirginleştirerek göz renginizi daha iyi ortaya çıkarabilirsiniz.



Sadece gözlerinizin belirgin olacağı şekilde bir makyaj stili istiyorsanız o zaman mutlaka göz kapaklarınızın bir ton koyusu olan bir far kullanmalısınız daha sonra kalem veya eyeliner sürüp rimel ile işlemi tamamlayabilirsiniz.



Bu makyajı bir davete giderken kullanabilirsiniz öncelikle iç kısmına açık renkte parlak bir far süreceksiniz ama ilk açık renkten başlamalısınız daha sonra dış tarafa koyu renk farı sürüp fırça yardımı ile yada parmak ucu ile yayarak gölgeli bir görünüm elde edebilirsiniz son olarak rimelinizi sürerek işlemi tamamlayabilirsiniz.



Doğal görünmeyi tercih eden bayanlar öncelikle yüzünüze uyacak aynı tonlarda fondöten kullanarak doğal ve pürüzsüz bir görünüm elde ettikten sonra göz kapaklarınıza kalem çekip beyaz renkte far sürerek gözlerinizin daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz.