3 Kasım 2011 Perşembe

Çekirdekli Ekmek Tarifi

Çekirdekli Ekmek Tarifi

Malzemeler,
1 paket kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ay çekirdeği içi
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın.
Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin.
Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın.
Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın.
Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder