10 Haziran 2010 Perşembe

İdeal ağız biçimi nasıl olması gerekir ?

İdeal ağız biçimi nasıl olması gerekir ?

Dudaklarımız da gözlerimiz gibi çok çalışan, yıpranmaya müsait ve ön planda olan bölgemizdir. Düşünsenize daima göz önündeler; konuşurken, gülerken, yerken, içerken, bazen insanlara en muhteşem güzellikleri sergileyip bazen de tüm manzarayı mahvederken...
Yüz makyajında ikinci önemli kısım olan dudaklarımızı boyamadan evvel, ideal ağız biçimini belirleyip, ağzımızın bu ölçülere uyup uymadığına bir bakalım mı? Hadi öyleyse ince bir cetvel alarak, tekrar oyna karşısına geçelim.
Elimizdeki ince cetveli, ağzımızın kenarına dik gelecek şekilde koyalım. Cetvelin diğer ucu göz bebeğimizin tam orta hizasında ise, ideal ağız ölçüsüne sahibiz demektir. Eğer

bu dikey çizgi burun tarafına yakınsa ağız küçük, göz bebeğinin dış kenarını geçiyorsa ağız büyüktür. Düzgün bir ağız yapısında üst ve alt dudak genişliği orantılı olmalıdır. Üst dudağın en yüksek iki noktası, burun delikleriyle aynı hizada olmalıdır Dudaklarda simetriye dikkat edilmelidir. Ağızla burun arasındaki mesafe, ağızla çene arasındaki mesafeden kısa olmalıdır. "Peki, bizdeki bu mesafeler ideal ölçülere uymuyorsa, dudaklarımızı nasıl ve ne şekilde Dayayabiliriz?" diyorsanız, bu sorunun cevabı çok basit.

  • Eğer ufak dudaklara sahipseniz açık renkli ve parlak rujlar sizin için idealdir. Önce kullanacağınız 'ujun tonundan bir koyu dudak kalemi ile çerçeveyi çizer, sonra da dudak fırçası ile ruju sürersiniz. Dolgun dudaklarda mat ve koyu renkler daha güzel durur. Ruj fırçası kullanmak hijyen açısından son derece gereklidir. Ruj fırçanızı nezle olduğunuzda eczaneden alacağınız dezenfekte edici bir suyla temizlerseniz ve sık sık yıkarsanız sağlık yönünden isabetli hareket etmiş olursunuz. Rujlar, kişiye özel olmalı ve başkası tarafından kullanılmamalıdır.
  • Her sabah diş fırçalama işleminden sonra, dudağa bu fırça ile nazikçe masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırarak, dudağı canlandıracaktır. Bu İşlemin ardından dudak nemlendiricisi sürmek, dudak bakımının önemli bir parçasıdır ve rujun düzgün durmasını sağlar. Ayrıca dudak kenarlarına esneklik vererek ince kırışıkların oluşmasına engel olur.
  • Dudakların yüz şekline uygun ve gözlerle uyumlu boyanması, makyajı daha güzel gösterir.
  • Eğer dudaklarınız çok ince ise dudak kalemini biraz taşırarak, ideal ölçüye uygun olacak şekilde ve dudakları biraz büyüterek çerçeve çizin. Aksi durum söz konusu ise dudak bölgesini biraz küçülterek kalemle çerçeveleyin. Koyu renk ruj sürdüğünüzde bu renk sayesinde dudaklarınız zaten küçülecektir. Üst dudağınızın iki üst noktası burnunuzdan uzaksa kalemi biraz taşırarak dudağınızı burnunuza yakınlaştırmanız da bu durumu düzeltir ama hafifçe ve ustalıkla yaptığınız takdirde...
  • Bir şeyler yiyip içtiğiniz zaman iç kısımdaki ruj bozulduğunda, kağıt mendille bu kısmı iyice temizleyerek yeniden rujunuzu sürün fakat bu arada dudak kalemiyle yaptığınız çerçeveye dokunmayın.
  • Dudak kalemi sürerken, iki dudağın birleştiği dış kısımları da boyamayı sakın unutmayın, zira ağız açıldığı zaman buradaki boşluk kötü kötü sırıtır.



Rujun daha uzun süre gitmesini sağlamak için önce dudak nemlendiricisi, ardından fondöten ve çok hafif pudra sürün. En üste rujunuzu iyice yedirin. Gün boyunca rujunuz sizi mahcup etmeyecektir.

Rujunuzun renginin giysinize uyması son derece önemlidir. Düşünün bir kere, üstünüzde turuncu bir bluz, dudaklarınızda ise pembe bir ruj... Ne kadar komik olur değil mi? İşte bu nedenle giysilerinize uygun rujlarınız hazır olsun. Gece davetlerinde koyu renk ruj seçimi çok isabetli olur. Rujun içindeki maddeler en az makyaj kadar önemlidir. Çünkü ruj gün boyunca ağız yoluyla içimize doğru yol alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder