16 Mayıs 2010 Pazar

Poğaça Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

Poğaça Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı
http://www.elislerim.net/wp-content/uploads/2010/05/tarifler11.jpg
PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler:
250 gram yumuşatılmış margarin,
1 küp yaş maya,
1 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı
sıvı yağ,
1 kabartma tozu,
2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek),
aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce maya şeker ile az ılık su ile kabartılıp tüm malzemeler eklenir ve kulak emesi yumuşaklığında yoğrulur. Sonra yuvarlak top şeklinde yapılıp yumurtası sürülür ve beklemeye alınır. Bu poğaçanın özelliği akşamdan yapıp sabaha kadar bekletip sabah 180 derece fırında pişiriyoruz. Yarına misafirniz gelecekse akşamdan hazırlayabileceğiniz güzel bir poğaça tarifidir...
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder