3 Mart 2010 Çarşamba

Evde lahmacun yapılışı, lahmacun tarifi

Evde lahmacun yapılışı, lahmacun tarifi
Malzemeler
2 Su bardağı un
Yeterince tuz
2 Çay kaşığı kuru maya
½ Tatlı kaşığı
şeker
¼ Su bardağı ılık su
150 gr yoğurt
½ kg domates
1 Orta boy soğan
250 gr kıyma
1 Demet maydanoz
5 Diş sarımsak
5 Adet sivri biber (tohumları temizlenmiş)
Karabiber
1 Limon
Soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın.
Sarmısağı dövün.
Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin.
Limonu sekize bölün.
Fırınınızı orta ısıda ısıtıp hazırlayın.
Una 2 çay kaşığı tuz katın ve karıştırın.
Ortasını havuz biçiminde açın.
Bir kapta mayaya ılık suyu ve şekeri karıştırın.
Una mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın.
Bu arada harcı hazırlayın.
Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı, çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Mayalanmıs hamuru ufak toplar halinde bölün.
Merdane ile istediğiniz büyüklükte daire şeklinde açın.
Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak yayın.
Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin.
Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin.
Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder