19 Şubat 2010 Cuma

Deniz seki için 8 yıl hapis

Deniz seki için 8 yıl hapis





Savcı, şarkıcı Deniz Seki’nin “uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 8 yıl hapisle cezalandırılması istedi.


Ayrıca Seki’nin uyuşturucu tedavisi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını talep etti.


Mütalaada, Seki hakkında uyuşturucu kullanma eylemi nedeniyle tedavi tedbiri uygulanması gerektiği de yer aldı.

Şarkıcıya uyuşturucu madde temin ettiği belirtilen Sinan Yüksel’in zaman zaman Deniz Seki’nin daha fazla kokain almaması için telkinde bulunduğunu tespit edildiği de mütalaada yer aldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sağlık sorunu olduğuna dair rapor sunan şarkıcı Deniz Seki katılmadı.

SAVCI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALASINI AÇIKLADI
Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, Deniz Seki’nin uyuşturucu maddelerden kokain maddesinin alımı, satımı, başkalarına temini, aracılığı faaliyetlerinde bulunduğu belirtti. Dosya arasında tanık olarak dinlenen Funda Şebnem Özkan’ın “Deniz Seki’nin evinde Hüsnü Şenlendirici ile beraber yarım litrelik şaşal su kabının üzerinde düzenek hazırlanarak kokain içtiklerini gördüm. yine Deniz Seki’yi yalnız olarak ve Hüsnü Şenlendirici ile birlikte beyaz renkli tuza benzeyen toz bir maddeti bir tabak içerisine koyup kartla ufaladıkları ve daha sonra rulo halinde bir kağıt ile burunlarına beraber ve yalnız çektiklerini gördüm" dediği mütalaada yer aldı.

UYUŞTURUCU ALIRKEN, ÜCRET ÖDEME KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMIŞ
Dosyada Deniz Seki’ye ait toplam 296 adet telefon görüşmesi olduğunun belirtildiği mütalaada, görüşmelerin tamamına yakınında Seki’nin sanıklardan Sinan Yüksel ve Diyar kod adlı kişilerden her gün kokain temin ettiği anlatıldı. Bu maddeleri zaman zaman şoförü Mecit Çam aracılığıyla aldırdığı, aldığı uyuşturucu miktarının fazlalığı nedeniyle zaman zaman ücret ödeme konusunda sıkıntı yaşadığı kaydedilen mütalaada, Seki’nin borçla uyuşturucu madde satın aldığı, zaman zaman Sinan Yüksel tarafından ikram olarak, bazen de alınan maddelerin çokluğu nedeniyle ‘bonus’ olarak uyuşturucu madde verildiği ifade edildi.

ARKADAŞLARI İÇİN ARACILIK YAPMIŞ
Seki’nin sanıklardan Sinan Yüksel’le samimiyeti arttırması sonucunda arkadaşları için de aracılık yapmaya başladığı vurgulanan mütalaada, uyuşturucu madde ihtiyacı olan kişilerin doğrudan Seki’yi arayarak Sinan Yüksel’den uyuşturucu madde istemesini talep ettikleri, anlatıldı.

UYUŞTURUCU SATICISI BİLE UYARMIŞ
Seki’ye uyuşturucu madde temin eden Sinan Yüksel’in zaman zaman Deniz Seki’nin daha fazla kokain almaması için telkinde bulunduğunu tespit edildiği de mütalaada yer aldı.

Mütaalada, “Deniz Seki’nin Sinan Yüksel ile irtibat içerisinde bulunduğu, sürekli olarak uyuşturucu madde temin ettiği, uyuşturucuların büyük kısmını kendisinin kullandığı, ilerleyen süreçte gerek Sinan Yüksel’in para kazanması gerekse kendisinin uyuşturucu alımında maddi bakımdan sorunlar yaşamaması amacıyla kendisinden talepte bulunan kişiler adına uyuşturucu madde talep ettiği ve arkadaşlarından bir kısmını Sinan Yüksel’le irtibatlandırdığı açıkça görülmektedir" denildi.

TEDAVİ TEDBİRİ UYGULANMALI
Seki’nin kendi kullanım ihtiyacını ucuz fiyata temin amacına yönelik olan ve süreklilik arz eden bu aracılık eylemlerinin yardım faaliyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğinin belirtildiği mütalaada, Seki hakkında uyuşturucu kullanma eylemi nedeniyle tedavi tedbiri uygulanması gerektiği yer aldı. Mütalaada, Hüsnü Şenlendirici’nin sanıklardan Baki Cengiz Uyaran’dan kokain maddesi istediği de anlatıldı

8 YIL HAPSİ İSTENİLDİ
Seki’nin “uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 8 yıl hapisle cezalandırılması istendi. Ayrıca Seki’nin uyuşturucu tedavisi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını talep eden Savcı, çetenin lideri olduğu iddia edilen Hakan Çınar’ın “örgüt kurmak ve yönetmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak" 39 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istedi.

kaynak: ekolay.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder