18 Aralık 2009 Cuma

Köstebek pasta tarifi, resimli köstebek pasta yapılışı

Köstebek pasta tarifi, resimli köstebek pasta yapılışı

  1. Keki için:
  2. 4 Yumurta
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 1.5 su bardağı Un
  5. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  6. 5 yemek kaşığı kakao
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 paket Kabartma Tozu
  9. Kreması için:
  10. 1 kilo süt
  11. 10 yemek kaşığı şeker
  12. 8 yemek kaşığı Un
  13. yarım paket margarin
  14. vanilya
  15. damla sakızı
  16. içi için 1 tane muz
Hazırlık
  1. Önce keki hazırlanıcak..Kekin malzemelerii sırası ile iyice mikserle çırpılır.Sonra yağlanmış 25 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiye kek harcı dökülüp.170 derecelik fırında pişirilir.Kürdanla kontrol edildikten sonra hafif ılıdıktan sonra kek ters çevirilir.Sonra keki ortadan ikiye ayırın.İple kesiyorum ben..
Tarifin Hazırlanışı
  1. Sonra KRemasını hazırlamak için .Tencereye süt,un,şeker eklenip mikserler hafif topağı gidene kadar çırpılır .Sonra ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Piştikten sonra içine margarin,vanilya ve damla sakızı ilave edilir.Mikserle yaklaşık 10 dk iyice çırpılır.
  2. Sonra derin bir çukur borcama yada herhangi derin birşeye..İçini güzelce margarınle yağlayın yapışmaması için .ikiye ayırdığımız kekin alt parçasını bu borcamın içine oturtun.Biraz kırılabilir kek ama hiç önemli değil.İyice çukur borcamı parmaklarınızla bastırarak keki şekillendirin çanak gibi..Sonra hazırlamış olduğumuz kremayı bu çukura yarısını dökün sonra ortasına dilimlenmiş muzları atın ve dkalan muhallebiyide dökün.Sonra kekin üst parçasını kremanın üzerine kapatın .Kenarlerından fazlalık kekleri güzelce kesin yuvarlak bir kapak olsunn.Sonra üzerine streç folyo ile sarıp.1 gece dolapta bekletilir.Servis yapılmadan 1 saat önce pasta başka bir düz bir borcama ters çevirilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder