İki renkli kek yapılışı, kek tarifi
Bunu ilk kez denedim. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Yalnız ilk denemem olduğu için şekli kitaptakinden farklı oldu. Orada çizgiler daha bi yuvarlak.
250 gr. margarin
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker (küçük su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu koyup ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu iyice yedirin. Hamurları yarım saaat dinlendirin. Açık renk ve kakaolu hamuru ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde yarım cm. kalınlığında elinizle açın. Üstüste koyun. Sıkı bir rulo haline getirin.
Dolapta yarım saat bekletin. Tarifte böyle diyordu ama, ben bu bekletmelerin hiç birini yapamadım çünkü acelem vardı. 1 cm. kalınlığında kestiğiniz ruloları tepsiye dizin. Fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin...
Afiyet Olsun...
Bunu ilk kez denedim. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Yalnız ilk denemem olduğu için şekli kitaptakinden farklı oldu. Orada çizgiler daha bi yuvarlak.
250 gr. margarin
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker (küçük su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu koyup ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu iyice yedirin. Hamurları yarım saaat dinlendirin. Açık renk ve kakaolu hamuru ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde yarım cm. kalınlığında elinizle açın. Üstüste koyun. Sıkı bir rulo haline getirin.
Dolapta yarım saat bekletin. Tarifte böyle diyordu ama, ben bu bekletmelerin hiç birini yapamadım çünkü acelem vardı. 1 cm. kalınlığında kestiğiniz ruloları tepsiye dizin. Fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder