17 Aralık 2009 Perşembe

Gazozlu Poğaça Tarifi Resimli

Gazozlu Poğaça Tarifi Resimli

Açıklama :
Dünkü mönümde vazgeçilmezim,gazozlu poğaçalar da vardı..Günlerce tazeliğini koruyabilen,çok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince
hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri müptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde mönümde bulundurduğum bir hamur işi,içine her çeşit harc çok yakışıyor bilhassa kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
İşte b enim poğaçalarım sırrı bu Gazoz
hamurunuz 4 katına kadar çıkabiliyor..
Kibeleme teşekkürler..
Bilgiler:Kullanılan Malzemeler:
Zorluk Derecesi:
Kolay

  1. Malzemeler:
  2. 1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
  3. çamlıca marka vb.
  4. yarım su bardağı su
  5. 250 gr tereyağı oda ısısında
  6. 30 gr yaş maya veya
  7. 1 çorba kaşığı toz maya
  8. 1 çorba kaşığı şeker
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. un
  11. İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
  12. Üzerine:
  13. yumurta sarısı
  14. çörek otu vb.
  15. ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor
Tarifin Hazırlanışı
  1. Yapılışı:
  2. Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
  3. not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder