10 Kasım 2009 Salı

Etimek tatlısı nasıl yapılır, tarifi

Etimek tatlısı nasıl yapılır, tarifi
Bu tatlı, ancak aşağıda verdiğim ölçülerle hafif olur. Yoksa oldukça ağır bir tatlı.

Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek
1 paket krem şanti

Muhallebi için:

4 yemek kaşığı tozşeker
3,5 (küçük)su bardağı süt
1'er yemek kaşığı un,nişasta ve pirinç unu (Yoksa hepsi normal un da olabilir)

Karamel için:

1,5 (küçük)su bardağı tozşeker.
2 su bardağı su

Önce bir tepsiye etimekleri dizin. Karameli için; tozşekeri bir tencerede hiç birşey koymadan koyu kahverengi olana ve sertleşene kadar karıştırın. Sonra suyu ekleyip şekeri eritin. Altını kapatın. Karamel hazırdır. Sonra karameli sıcakken etimeklerin üzerine eşit gelecek şekilde dökün.

Diğer yandan muhallebi için yazılan malzemeleri süte ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz ılık hale gelince bunun içine, krem şantiyi de ekleyip mikserle karıştırın. Sonra bu muhallebiyi karamelle ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın. İsterseniz dövülmüş ceviz veya kakao serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder