12 Eylül 2009 Cumartesi

İncir pastası yapılışı

İncir pastası yapılışı

MALZEMELER;
10 adet incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kakao SOSU:
• 3 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 poşet krem şanti
• 10 adet haşlanmış rondodan geçirilmiş incir
• Vanilya
HAZIRLANIŞI;
İncir küp küp doğranır sıcak suda bir saat bekletilir. Yumurta şekerle ayran kıvamına gelene kadar çırpılır. Sıvıyağ, kakao, un, kabartma tozu, süzülmüş incirler, ceviz konur karıştırılır. Yağlanmış kalp şeklinde bir kalıba dökülür. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Ilıyınca süt, şeker, un, vanilya, margarin ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir soğutulur. Krem şanti ve rondodan geçirilmiş incir konup mikserle 10 dakika çırpılır. Kekin üzerine dökülür. Dolapta birkaç saat bekletilip servis yapılır. Mevsiminde taze incirle de yapılabilir. O zaman incirler pişirilmez...
Afiyet olsun...
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder