6 Ağustos 2009 Perşembe

Vazgeçilmez Aksesuarlar



Aksesuarlarla, her daim farklılık mı yaratmak istiyorsunuz?

İç mekan dekorasyonunun vazgeçilmez tamamlayıcı unsurları olan aksesuarları, çoğunlukla yaşadığımız mekanlarda çekicilik, sıcaklık, samimiyet, ilginçlik gibi arzu ettiğimiz bir duygu yaratmak amacıyla kullanırız.

Minimalizm rüzgarlarının da tersine estiği günümüzde, aksesuarlar yine gözde unsurlar olarak önemlerini koruyorlar. Ama daha da önemlisi artık onları belli bir amaca yönelik olarak doğru ve işlevsel kullanmak.

Pratik öneriler ve ipuçları Ne miktarda ve nasıl aksesuarlar kullanacağınız, aslında tümüyle sizin yaratmak istediğiniz tarz ve atmosfere bağlıdır. Bu yüzden öncelikle ne tür bir dekorasyon tarzından hoşlandığınıza karar vermelisiniz. Örneğin modern bir dekorasyondan hoşlanıyorsanız, mümkün olduğunca sade ve yalın aksesuarlar seçip bunları düzenli bir şekilde yerleştirmelisiniz.
Ama örneğin Viktoryen tarzı hayata geçirmeye çalışıyorsanız, göz dolduran, çoğunluğu antikalardan ve görkemli objelerden oluşan aksesuarları gruplayarak ya da oraya buraya serpiştirerek kullanmalısınız. Eğer kendinizi etnik, otantik ya da egzotik gibi herhangi bir tarzla sınırlandırmak istemiyorsanız, aksesuar seçerken yalnızca sizin için değerli ve bir anlamı olan objeler seçmelisiniz. Buna, sizde güzel duygular uyandıracak, çocukluk ya da tatil anılarınızı anımsatacak şeyler de dâhildir.

Öncelikle aksesuar kullanmak istediğiniz odayı dikkatlice inceleyin ve burada ne yapmak istediğinize karar verin. Bir parça renklilik ve canlılık katmak, biraz soft bir etki yaratmak, ölü noktaları kapatmak ya da görsel bir ağırlık katmak istediğinizde, işe büyük obje ve aksesuarları yerleştirmekle başlayın. Daha sonra odayı bir kez daha inceleyin ve gerekli gördüğünüz yerlere küçük aksesuarları yerleştirin.

Çıplak boş köşeleri, bir kaidenin üzerine yerleştireceğiniz tercihen içinde canlı bitkilerin olduğu bir saksıyla ya da zevkinize ya da tarzınıza uygun bir heykelle doldurun. Bu durumda seçeceğiniz aksesuarın ebatlarının oda ve mobilyalarınızın ebatlarıyla uyum içinde olmasına dikkat edin.

Renkli ve havai şeylerden hoşlanıyorsanız, renklerinden sıkıldığınız perdelerinizin, hareketsiz bulduğunuz pencere pervazlarınızın ya da dolap kapaklarınızın üzerine dilediğiniz formda küçük süsler asın. Yıldızlar, hayvan figürleri, meyve ve sebzeler, çiçekler, süslemek için kolaylıkla bulabileceğiniz küçük aksesuarların yalnızca birkaçı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder