Resimli kıymalı yufka böreği tarifi
Malzemeler: ( tam 30 adet börek çıkıyor)
* 5 Adet yufka
* 350 gr kıyma
* 2 büyük patates
* 2 baş soğan
* 175 gr margarin (eritilmiş)
* Tuz
* Karabiber
* 5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Tavada kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte kavurun.
2. Soğanları doğrayın. Tavaya ilave edip yumuşayana kadar kıymayla berber kapağı kapalı bir şekilde 4-5 dakika pişir.
3. Patatesleri küp şeklinde doğrayalım. Bunları da tavaya ilave edelim. Ve arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 7-8 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp, 15-20 daika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin. ( sanki öyle güzelce demlenip daha güzel bir tat alıyormuş gibi geliyor.)
4. Margarini bu arada eritin
5. yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
6. Üzerine eritilmiş margarinden sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
7. Yufkalar iki kat üstüste iken 12 ye bölün.
8. patatesli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun. Harcı birz elinizle yaydırı. Bir dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın. Daha sonrada sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
9. Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
10. Geriye 1 yufka kaldı onuda eritilmiş margarin ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
11. ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
12. Üzerine kalan eritilmiş margarinden sürün. Ben üzerine 40 grlık bir patates cipsini ufalayıp serptim. Sizler ister çörek otu, susam, yada sağde tercih edebilirsiniz.
12. Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Malzemeler: ( tam 30 adet börek çıkıyor)
* 5 Adet yufka
* 350 gr kıyma
* 2 büyük patates
* 2 baş soğan
* 175 gr margarin (eritilmiş)
* Tuz
* Karabiber
* 5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Tavada kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte kavurun.
2. Soğanları doğrayın. Tavaya ilave edip yumuşayana kadar kıymayla berber kapağı kapalı bir şekilde 4-5 dakika pişir.
3. Patatesleri küp şeklinde doğrayalım. Bunları da tavaya ilave edelim. Ve arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 7-8 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp, 15-20 daika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin. ( sanki öyle güzelce demlenip daha güzel bir tat alıyormuş gibi geliyor.)
4. Margarini bu arada eritin
5. yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
6. Üzerine eritilmiş margarinden sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
7. Yufkalar iki kat üstüste iken 12 ye bölün.
8. patatesli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun. Harcı birz elinizle yaydırı. Bir dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın. Daha sonrada sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
9. Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
10. Geriye 1 yufka kaldı onuda eritilmiş margarin ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
11. ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
12. Üzerine kalan eritilmiş margarinden sürün. Ben üzerine 40 grlık bir patates cipsini ufalayıp serptim. Sizler ister çörek otu, susam, yada sağde tercih edebilirsiniz.
12. Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder