Bahar Böreği, Bahar Böreğinin Yapılışı Tarifi

MALZEMELER:
4 Yufka
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağından az eksik sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
1.HAVUÇLU İÇ:
4-5 Orta boy havuç
Çeyrek kalıp kadar beyaz peynir
Tuz
karabiber
nane
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
2.ISPANAKLI İÇ:
Yarım kilodan az ıspanak
1 Orta boy soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
3. PATATESLİ İÇ:
2-3 Orta boy patates
Tuz
kara biber
nane
1 Çorba kaşığı sıvı yağ Önce içlerimizi hazırlayalım. Önce patatesleri haşlayalım
havuçları rendeleyelim. Rendelediğimiz havuçları tavada soteleyelim. Üzerine peynirimizi rendeleyelim. Baharatlarını ekleyelim. Diğer içimiz için haşladığımız patatesleri yağda kavuralım. Bharatlarını ekleyelim. Ispanaklı içimiz içinse ıspanaklarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım ve soğanla kavuralım. İçlerimiz hazır olduktan sonra ilk yufkamızı temiz zeminimize serelim. Üzerine yağ ve sütle hazırladığımız karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım. İç malzememizi koyalım ve rulo yapıp saralım. Aynı şekilde üç içimizle yufkalarımızı saralım. Bu şekilde üç tane rulomuz olacak. Sonra dördüncü yufkamızıda serelim
üzerine karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım yine. Yufkamızın üzerine yaptığımız üç ruloyu piramit şeklinde yerleştirelim ve onuda rulo yapalım. Yağlanmış tepsimize eğer sığmazsa ortadan ikiye bölerek koyalım. Üzerine çırptığımız yumurtamızı sürelim.. Susamımızı serpelim. Isınmış fırın da 180 derecede pişirelim. İsterseniz hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurtayı sürüp direk fırına verebilirsiniz. Piştikten sonra biraz soğuyunca çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz..

MALZEMELER:
4 Yufka
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağından az eksik sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
1.HAVUÇLU İÇ:
4-5 Orta boy havuç
Çeyrek kalıp kadar beyaz peynir
Tuz
karabiber
nane1 Çorba kaşığı sıvı yağ
2.ISPANAKLI İÇ:
Yarım kilodan az ıspanak
1 Orta boy soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
3. PATATESLİ İÇ:
2-3 Orta boy patates
Tuz
kara biber
nane1 Çorba kaşığı sıvı yağ Önce içlerimizi hazırlayalım. Önce patatesleri haşlayalım
havuçları rendeleyelim. Rendelediğimiz havuçları tavada soteleyelim. Üzerine peynirimizi rendeleyelim. Baharatlarını ekleyelim. Diğer içimiz için haşladığımız patatesleri yağda kavuralım. Bharatlarını ekleyelim. Ispanaklı içimiz içinse ıspanaklarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım ve soğanla kavuralım. İçlerimiz hazır olduktan sonra ilk yufkamızı temiz zeminimize serelim. Üzerine yağ ve sütle hazırladığımız karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım. İç malzememizi koyalım ve rulo yapıp saralım. Aynı şekilde üç içimizle yufkalarımızı saralım. Bu şekilde üç tane rulomuz olacak. Sonra dördüncü yufkamızıda serelim
üzerine karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım yine. Yufkamızın üzerine yaptığımız üç ruloyu piramit şeklinde yerleştirelim ve onuda rulo yapalım. Yağlanmış tepsimize eğer sığmazsa ortadan ikiye bölerek koyalım. Üzerine çırptığımız yumurtamızı sürelim.. Susamımızı serpelim. Isınmış fırın da 180 derecede pişirelim. İsterseniz hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurtayı sürüp direk fırına verebilirsiniz. Piştikten sonra biraz soğuyunca çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder