30 Ocak 2009 Cuma

Patlıcanlı Börek Tarifi Ve Yapılışı

Patlıcanlı Börek Tarifi Ve Yapılışı

Malzeme:

1 kg. yufka
3-4 patlıcan
1 büyük kuru soğan
4-5 yeşil biber
2 domates
sıvıyağ
tuz, karabber, pul biber
yumurtanın sarısı (üzerine)

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleştirilir. Yeşil biberlerin çekirdek yatağı çıkartılarak küçük küçük doğranır ve eklenir. Alacalı doğranmış patlıcanlar kuşbaşından daha küçük doğranır, soğan ve biberlerle beraber kavrulur. Kabukları soyulmdomatesler küçük doğranır hep birlikte biraz daha kavrulur. Tuz, karabiber, pul biber eklenir.
Bir yufkanın üzerine sulandırılmış zeytinyağı sürülür, kare olacak şekilde katlanır. Dörde bölünür. Ortasına patlıcanlı karışım konarak bohça şeklinde katlanır ve ters olarak yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder