30 Ocak 2009 Cuma

Başbakan Tayip Erdoğan Tarih Yazdı !

Başbakan Tayip Erdoğan Tarih Yazdı !
erdogan-tarih-yazdi
Türkiye'nin CIA tarafından yönetilen bir muz cumhuriyeti olmadığını kanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Davos Zİrvesi'nin ikinci gününde yapılan oturumda İsrail Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına tepki göstererek oturumu terketti. Salonda büyük şaşkınlık yaratan bu olay dünya gündemine oturdu. Akşam gazetesi yazarı, Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli de bugünkü köşesinde Erdoğan'ı yazdı: Tarih böyle yazılır

TARİHSEL BİR DERS VERİLDİ
Başbakan Erdoğan, İsrail Başbakanı Şimon Peres'in tavrına karşılık aldığı tutumla yalnız İsrail'e değil Batı'daki emperyalist kültüre ve mantaliteyle sahip tüm devlet ve politikacılarına tarihsel bir ders vermiştir. Sayın Başbakan bu tavrıyla Türkiye'nin CIA tarafından yönetilen bir muz cumhuriyeti olmadığını kanıtlarken aynı zamanda bir 3. Dünya ülkesi olarak Türkiye'nin 700 yıllık bir Osmanlı ve 90 yıllık bir cumhuriyetin mirasçısı olarak bölgenin ve dünyanın en önemli ülkesi olduğunu ve başkalarının hesapları ve çıkarları doğrultusunda tavır almayacağını ve hiç kimsenin de şantajına boyun eğmeyeceğini kanıtlamıştır.

KİMSEDEN ÇEKİNMEDİĞİNİ KANITLADI
Sayın Başbakan bu tavrıyla ayrıca sömürgecilik mandacılık dönemlerinin çok geride kaldığının Türkiye gibi bir ülkenin hem kendi ulusal çıkarlarına hem de kendi coğrafyasında yaşayan tüm halkların ve ulusların onurunu ve çıkarını savunduğunu ve bu konuda doğru bulduğu ve inandığı her şeyi hiç kimseden çekinmeden sonuna kadar sahip çıkacağını ayrıca kanıtlamıştır.

KAYBETMEDİK KAZANDIK
Sayın Başbakanın bu tavrıyla Türkiye hiçbir şey kaybetmemiştir. Ama Türkiye çok şey kazanmıştır ve birilerinin Türk halkına yalan söyleyerek Türkiye'nin bundan sonra Ortadoğu'da artık olmayacağını söylemesine rağmen herkes görecektir ki Türkiye'siz bu coğrafyada hiç kimse hiçbir şey yapamayacaktır ve Türkiye yalnız bu coğrafyada değil bütün dünyada prestij ve saygınlık kazanmıştır ve onurlu insanların gönlünde taht kurmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder