kremalı mantar çorbası

Malzemeler:

• 1 adet orta boy soğan
• 1½ yemek kaşığı margarin
• 200 gram dilimlenmiş mantar
• 4 su bardağı et suyu
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 demet maydanoz
• Tuz

Hazırlanışı:

Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave edin.

Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tuzunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Çok ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapın.

Kremalı mantar çorbasını hazırlarken, kıvamına dikkat etmek gerekir, pişirilirken katılan unla kıvamını ayarlamak mümkündür. Biraz kıvamlı olması daha makbuldür, kıtır ekmekler de çorbanın lezzetini ve doyuruculuğunu artırır. Tuz oranını, tadı alınacak fakat acıya da kaçmayacak şekilde ayarlamak gerekir. Sıcak içilmesi gerekir. Hazır çorba çeşitlerinde de sıklıkla yer alan kremalı mantar çorbası, hazırlaması biraz maharet isteyen fakat oldukça lezzetli bir çorbadır.

Afiyet Olsun...