28 Eylül 2008 Pazar

Meyvalı Pazule Yapılışı

Meyvalı Pazule Yapılışı

Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :
5 su bardağı su

1.5 su bardağı tozşeker

5 çorba kaşığı nişasta

4-5 kuru incir

4-5 kuru kayısı

3 çorba kaşığı kuru üzüm

5-6 hurma

1 çorba kaşığı file badem

1 tatlı kaşığı tarçın



Hazırlanışı :
* Kayısı, üzüm ve incirleri yumuşaması için ayrı kaplarda suyun içinde bekletin. Hepsini süzüp incir ve kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Hurmaların çekirdeklerini alıp doğrayın.

* Şeker, su ve nişastayı tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. İncir, kayısı, kuru üzüm, hurma ve bademi ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Tatlıyı kâselere paylaştırıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine tarçın serpip buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder