Kıymalı krep tarifi
Kıymalı Krep malzemeler:
Kıymalı Krep içi:
- yarım kilonun yarısı kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 iri tane sarımsak
- Karabiber, pul biber, tuz
- 2 yeşil biber
- 1 olgun domates
- 5-6 dal maydanoz
Kıymalı Krep Tarifi:
Hamur yoğurup mayalayıp birde açmakla uğraşmanıza gerek yok. Krep
yapmayı bilmeyenler için yapılışını da veriyorum. Aç olmayanların bile
görüntüsü ile iştahlarını kabartan bu değişik lezzeti tatmalısınız. Krep
ile etin uyumu muhteşem. Hem karnınızı hemde gözünüzü doyuracak harika
bir tarif. Kolay bu tarif için ilk olarak krep hamurunu hazırlıyoruz.
Oldukça cıvık olan bu hamur için tüm malzemeleri çırparak pürüzsüz
hamuru hazırlayıp kızğın yapışmaz tavaya kepçe ile döküp hamurdan arkalı
önlü pişiriyoruz. Sonra iç malzeme için Soğan ,sarımsak, kıyma, biber
,domates tavada et suyunu çekene kadar kavurulur. baharat ve tuzu
eklenip iç malzeme hazırlanıp soğutulur. Kreplerin içine bu iç
karışımdan eklenip rulo sarılır. Kanal d deki mutfağım programında gördüğüm bu Kıymalı Krep kolay ve lezzetli bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder