23 Ekim 2013 Çarşamba

Ebruli kek tarifi ve yapılışının anlatımı

Ebruli kek tarifi ve yapılışının anlatımı
Malzemeler:

2 su bardağı un
1su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao


Yapılışı:

Derin bir  kapta oda ısısında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt ve yağ eklenerek karıştırılır. Sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenip güzelce karıştırılır. . Kıvamı ne çok sert nede çok sıvı olmamalı unu ona göre arttırabilirsiniz.


yağlanmış tepsiye beyaz hamurun 2/3 ünü yani çoğunu döküp kalan hamura kakaoyu karıştırıyoruz.tepsideki hamurun üzerine ince daireler şeklinde hamuru döküyoruz.Daha sonra ince bir bıçak uçu ile önce içten dışa aralıklı  çizikler atıyoruz.Sonra dıştan içe doğru çizikler atıyoruz.170 derece fırında pişiriyoruz...Şekil vermek zevkli ve kolaydır şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder