7 Ağustos 2012 Salı

Zayıflamak İçin Süt Ürünleri Tüketin

Zayıflamak İçin Süt Ürünleri Tüketin 

Kilo vermek isteyen okuyucularıma duyurulur! Kalsiyum bakımından zengin beslenmek, her sabah güne yağsız süt içerek başlamak, yemeklerde bir kase yoğurt tüketmek, az yağlı peynirler yemek gerçekten de hızlı ve sağlıklı zayıflamaya faydalı. Kilo vermek istiyorsanız kalsiyuma hayatınızda daha fazla yer açın ve süt ile dost olun.
Özellikle zayıflama konularına yönelik kalsiyum ile ilgili yapılan araştırmalarda, kalsiyumun zayıflatmaya yardımcı olduğu ile ilgili kanıtlar var. Yüksek kalsiyum içerikli düşük kalorili diyetle, düşük kalsiyum içeren düşük kalorili diyet deneklere uygulandığında, yüksek kalsiyum
grubunun daha fazla zayıfladığı görülüyor.
Özellikle ağırlık kaybının daha çok yağ kitlesinde olması da önemli. Kalsiyumun bu şekilde zayıflamayı kolaylaştırıcı etkisinin vücudumuz tarafından sentezlenen kalsitiriol denen hormon düzeyini dengelemesi ve vücudumuzdaki yağların depolanmasının azaltması şeklinde açıklanmaktadır.
Özellikle az yağlı süt ürünleri kullanımı ile bu etki artmaktadır. Çünkü sütün yağı azaltılırken kalsiyum oranı değişmemektedir. Dolayısı ile daha az kalori almak mümkün olmaktadır.
Orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan, az yağlı bir diyetin uygulandığı kişiye özel beslenme programında, günde 3 bardak süt tüketimi yeterli olmaktadır. Sütün içindeki kalsiyumun zayıflatmayı arttırıcı etkisi diğer süt ürünlerinden bir miktar fazladır.
Ancak süt yerine yoğurt, ayran, peynir tüketildiğinde de yağ yakımı hızlanmakta, kişilerde daha fazla doygunluk hissi oluşmaktadır.
Dr. Ayça KAYA
İç Hastalıkları Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder