Valide Sultan Çorabasının Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı
un 3 yemek kaşığı kadar (dolu)
yumurta 1 adet
1,5 su bardağı yoğurt
sıcak et suyu 2 su bardağı kadar
3-4 su bardağı kadar sıcak su
Karabiber
Tuz
Bir fiske kimyon
Köftesi İçin:
köftelik kıyma (200 gram Yağsız)
1 dilim rendelenmiş ince ekmek (Ekmek dilimi ince olması tercih
edilir.)yumurta 1 adet
1,5 su bardağı yoğurt
sıcak et suyu 2 su bardağı kadar
3-4 su bardağı kadar sıcak su
Karabiber
Tuz
Bir fiske kimyon
Köftesi İçin:
köftelik kıyma (200 gram Yağsız)
1 dilim rendelenmiş ince ekmek (Ekmek dilimi ince olması tercih
1 adet ufak soğan rendesi
Bir diş (cok az) sarımsak rendesi
Tuz
Karabiber
kimyon (İstenildiği kadar )
Valide Sultan Çorbası Tarifi:
Evvela köfte malzemelerini yoğurun ve de dinlendirin. Sonra unlanmış tepsi üzerinde küçük misketler kadar büyüklükte şekil verin.Unu yoğurtu yumurtayı karıştırın ve soğuk su ekleyin. Daha sonra altını kısıp ateşte bırakın. Biraz ısınınca et suyunu da ekleyin ve karıştırın ki topaklaşmasın. Sonra kaynamaya yaklaştığında köfteleri ve kimyon tuzunu koyun ve de kaynatın.Üstüne isterseniz salça biber kavurup ve gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder