19 Haziran 2012 Salı

Dalgalı saçlar ve kıvrık saçlara bakım önerileri

Dalgalı saçlar ve kıvrık saçlara bakım önerileri
Kaliteli saç maşaları kullanın. Saçlarınız ile temas halinde olacak saç maşalarının kaliteli olması saçların zarar görmesini engelleyecektir Saç maşası kullanırken ısı ayarının iyi ölçüde ayarlanması
gerekmektedir. Aksi takdirde saçların yıpranmasına ve zarar görmesine neden olabilir. Yanan saçlar zamanla kırılgan bir yapıya girer. Kırılan saçlar dökülmeye başlayabilir. Doğal dalgalı saçlar için şekillendirici kremler yardımı ile şekil verilebilir.
Şayet doğal dalgaya sahip değilse saçlar kuaförde yaptırılması kalıcılık açısından faydalıdır. Saçlarınıza çok fazla sprey sıkmaktan kaçının. Aksi takdirde yağlı ve sert saçlarınız olabilir. Kaliteli marka spreyler kullanın. Islak saça hiçbir zaman maşa yapmaya çalışmayın. Saçınız hemen bozuluyorsa çantanıza evden çıkarken saç spreyi koyun ve gün içinde saçlarınızın şeklini kaybettiğini düşündüğünüz anlarda sıkın. Saçlarınızı kıvırcık yaptıktan sonra ve istediğiniz şekli aldıktan sonra taramaya kalkmayın. Saç köpüğü kullanarak da saçlarınızın buklelerini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Bigudi kullanıyorsanız bigudileri çıkarmadan önce tamamen soğuduğundan emin olun. Saçlarınızın önce en alt kısımlarına maşa yapın ya da bigudiyle sarın. Daha önce kullanmadığınız ve markasını bilmediğiniz bir saç bakım ürünü kullanmaktan kaçının. Çok temiz saça yapılan maşa tutmayacağı için saçınızı maşa yapmadan birkaç gün önce yıkayın.   Bir önceki yazımız olan Erkekler neye dayanamaz buyrun öğrenelim hanımlar başlıklı makalemizde Ah Erkekler, erkekler nelere dayanamaz ve erkekleri elde etmenin yolları hakkında bilgiler verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder