Yulaf Ve Yulafın Faydaları Nelerdir ?
Yulaf ve yulaf ezmesi, içerdiği yüksek oranda lif sayesinde uzun zaman tokluk hissi verir,kilo vermeye yardımcıdır .
Bileşenleri:
Yulaf taneleri gluten,.B2, B5, E vitaminleri,kalsiyum,demir,manganez ve çinko mineralleri,yatıştırıcı bir yağ,az miktarda alkoloit içerir.Saplarında da flovonoitler vardır.
Faydaları:
1-Vitamin B5 ve diğer B vitaminleri depresyon,stres ve yorgunluğa iyi gelirken,alkaloitler sinirleri yatıştırır.
2-Yulafın sindirim sistemi üzerine etkisi byüktür.Özellikle stresin yol açtığı bitkinliğin giderilmesinde etkilidir.
3-Yulaf,hazımsızlığa karşı ve ishale başlantılı bağırsak enflamasyonunu yatıştırmada kullanılır.Flavanoitlere bağlı olan bu antıenflamatuar etki, romatizma ve damla hastalığına karşı da etkilidir.
4-Eski çağlarda çıban ve impetigo gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılırdı.Su çiçeği ve cilt sorunlarının yol açtığı kaşıntılara karşı da yararlıdır.
5-Kolestrolü düşürür.Meksika’da yapılan bir aratırmada 8 hafta süreyle yulafla zenginleştirilmiş kurabiye verilen kişilerin kolesterol düzeylerinde yaklaşık yüzde 26 lık bir düşüş saptanmıştır.
6-Kas ve kemikleri güçlendirir.
7-Saçları güçlendirir ve parlaklık kazandırır.
Uyarı:Yulaf da pek çok tahıl gibi gluten açısından zengindir.Bu nedenle çölyak hastaları. yulaftan uzak durmalıdır.
2-Yulafın sindirim sistemi üzerine etkisi byüktür.Özellikle stresin yol açtığı bitkinliğin giderilmesinde etkilidir.
3-Yulaf,hazımsızlığa karşı ve ishale başlantılı bağırsak enflamasyonunu yatıştırmada kullanılır.Flavanoitlere bağlı olan bu antıenflamatuar etki, romatizma ve damla hastalığına karşı da etkilidir.
4-Eski çağlarda çıban ve impetigo gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılırdı.Su çiçeği ve cilt sorunlarının yol açtığı kaşıntılara karşı da yararlıdır.
5-Kolestrolü düşürür.Meksika’da yapılan bir aratırmada 8 hafta süreyle yulafla zenginleştirilmiş kurabiye verilen kişilerin kolesterol düzeylerinde yaklaşık yüzde 26 lık bir düşüş saptanmıştır.
6-Kas ve kemikleri güçlendirir.
7-Saçları güçlendirir ve parlaklık kazandırır.
Uyarı:Yulaf da pek çok tahıl gibi gluten açısından zengindir.Bu nedenle çölyak hastaları. yulaftan uzak durmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder