30 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinli ve domatesli tart tarifi

Zeytinli ve domatesli tart tarifi
Zeytinli Domatesli Tart
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
125 gr margarin
2 yemek kaşığı soğuk su
Üstü İçin:
2 adet orta boy domates
Yarım su bardağı çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
1 su bardağı hazır süt kreması
1 çay kaşığı tuz,
karabiber
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına alın. Yağı ve soğuk suyu ilave edin.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamur ele yapışmadığında, üstüne bir örtü örterek, 20 dakika dinlemeye bırakın.
Üstünün malzemeleri için, süt kreması ve sütü bir kaseye koyun. Yumurtaları ekleyin ve çırpın.
Rendelenmiş kaşar peynirini karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber de serpip, kenarda bekletin.
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde dilimleyin.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına 3-4 santim geçecek şekilde yayın. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin.
Hazırladığınız kremalı sosu üzerine dökün. Domates ve zeytinleri yerleştirin.
5 dakika önceden, 175 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirin.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder