15 Haziran 2010 Salı

Gömme lambalar (spot Lamba)

Gömme lambalar (spot Lamba)

Gömme lambalar diğer bir adıyla da spot lambalar dekorasyona şıklık katan aydınlatma gereçleridir. Gömme ışıklandırmalar sadece tavanlarda değil duvar ve zeminlerde de kullanılıyor. Renk ve model seçenekleriyle her dekorasyona uyum sağlayan gömme lambaların kullanım alanları oldukça fazla.
Gömme Lamba




Gömme lambaların kullanım alanları

Gömme lambalar her yer kullanılabilir. Evin her bölümü banyo iş merkezleri alışveriş merkezleri bahçe dekorasyonları duvar tavan zemin havuz hastaneler sinema salonları eğlence merkezleri gibi akla gelebilecek her yerde gömme lamba kullanılabilir.

Tavan

Asma tavan yapılarak spotlar gömülür. Bulunduğu salonun ya da mekânın büyüklüğü ile orantılı olarak gerekli aralıklarda ve gerekli sayıda gömme spot kullanılır.

Zemin

Her çeşit zemin kaplamasında gömme lamba kullanılabilir. Özellikle bahçe dekorasyonlarında çok kullanılan bir ışıklandırma sistemi.

Duvar

Duvar ışıklandırması olarak duvara gömülen spot lambalar kullanılabilir. Modern tarz evdeler de sağlık merkezlerinde yakıştırılan her mekânda gömme lamba kullanılabilir.

Gömme lamba çeşitleri

Gömme lamba çeşitleri sayıca çok fazla. Farklı şekillerde ve ebatlarda üretilen gömme lambalar genellikle nikel ve metal malzemelerden yapılıyor. Ayrıca efektli hareketli spot lamlarda dekorasyon tarzına göre tercih edilebilir.

Geometrik şekilli spotlar
Sıva altına uygulanan spotlar
Saten sıva altına uygulanan spotlar
Oynar başlı spotlar
LED ışıklı spotlar
3-4-6-7-12-16-19-25′li LED ışık spotlar.




Gömme lambalar fazla enerji sarf etmez temizliği ve tamiri kolay ışıklandırmalardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder