24 Mart 2010 Çarşamba

Uykuda güzelleşmek - uyurken güzelleşin

Uykuda güzelleşmek - uyurken güzelleşin
Tüm gün türlü nedenlerle yıpranan tenimizin tıpkı bedenimiz gibi kaliteli bir gece uykusuna ihtiyacı var. Cildimizi uykuya ne kadar iyi hazırlarsak o kadar parlak, canlı ve diri bir cilde kavuşuruz. Zira gece biz uyurken cildimiz kendini yeniler, tamir eder, kırışıklıklarla mücadele eder. Cildimizi koruyan
kolajen ve elastin dokuları geceleri tekrardan oluşur. Cilt kendi olanaklarıyla tazelenirken bizim de ona en doğru takviyelerde bulunmamız icap ediyor. Bu nedenle gece kremleri gündüz kremlerinden daha farklı ve daha kuvvetli bir yapıya sahiptir.
Gençken cilt yirmi sekiz günde bütünüyle yenileniyor, genç ve sağlıklı hücreler üste kolaylıkla çıkıyor. Halbu ki ihtiyarladıkça derinin yenilenmesi için elli gün hatta daha da uzun vakte ihtiyaç var. İster genç olalım, ister daha ileri yaşlarda cildimize iyi bakmamız geleceğe bir yatırım aslında. Bunun için gece bakım kremlerine otuzlu yaşlardan itibaren başlamakta fayda var.
Gece bakımının önemi:

Gece bakımı için en önemli tavsiyemiz; uykuya yatmadan hemen önce mutlaka cildinizi iyice yıkayın, temizleyin. Kesinlikle temizlemeden yatağa girmeyin. Çünkü gece uyurken uyku esnasında güzelleşiyoruz. Uykuya daldığımızda cildimiz kendini 11’den sonra tazelemeye başlıyor. Bu yenileme süreci dörde dek sürüyor.
Cilt bu çabayı gösterirken saat 01.00-03.00 arası cilt daha fazla kuruyor. Çünkü aşırı bir performans gösteriyor kendini tedavi için. Fakat tüm çabayı da cilde bırakmamak, bu işlevini daha da hızlandırmak bizim elimizde. İşte tüm bu sebeplerden ötürü biyolojik saatimize uygun geliştirilen gece kremleri, gündüz kremlerinden farklı olarak daha etkili ve daha tedavi edici ürünlerdir.
Bu kremler kırışıklık, leke gibi olumsuz faktörlerle ciltle birlikte gece boyunca mücadele eder, cildin çabuk iyileşmesini sağlar. Bu sebeple gece kremlerini bir hekime sorarak bilinçli satın alın. Hücre yenileyiciler, Retinol, A vitamini gibi kolajen üretimini destekleyen, kırışıklıkların giderilmesine yardım eden maddelerle zenginleştirilmiş gece kremleri siz uyurken sizi güzelleştirecek, gençleştirecektir.
Siz de yapabilirsiniz:
Tüm bunlar için mutlaka pahalı gece kremleri almanıza da gerek yok. İşte size birkaç küçük öneri:
* Cilt gece bu mücadeleyi sürdürürken kuruduğu için mutlaka gece yatarken ve sabah kalkınca su içmekte yarar var.
* Cildinizi mutlaka çok iyi temizleyin, gece hava alsın.
* Sonra da önce şu maskeyi uygulayın: 3 kahve kaşığı dövülmüş badem, 1 kahve kaşığı badem yağı, 1 kahve kaşığı taze krema, bir yumurta sarısını iyice karıştırın ve temiz yüzünüze sürün. On beş dakika sonra yıkayın.
* Maskeyi yıkadıktan sonra cildinizi kurulayın ve elli gram vazelin, bir çay kaşığı tereyağ, bir çay kaşığı havuç suyunu karıştırarak hazırladığınız kremi yüzünüze iyice sürün. Sabah kalktığınızda cildiniz pırıl pırıl ve canlanmış bir görüntüde olacak.
* Aynı karışımı ellerinize de uygulayın. Bu uygulamadan sonra pamuklu bir eldiven giyerek uyuyun. Elleriniz de yumuşacık olacak.
İyi bir uyku için:

İyi bir uyku cildimiz için olduğu gibi vücudumuz için de önemli. Kendimizi uykuya hazırlarken ruhsal gerginlikleri de geride bırakmalıyız. Örneğin uykudan önce bir melisa veya papatya çayı için ve yastığınıza lavanta spreyi sıkın. Mucize yarattığına şahit olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder