1 Ocak 2010 Cuma

Tavuklu erişte tarifi, tavuklu erişte yapılışı

Tavuklu erişte tarifi, tavuklu erişte yapılışı

Malzemeler:

500 gram un
3 adet yumurta
2 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ'
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Yeteri kadar su

TARİFİ:
Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin. Dinlenen hamurdan iri bezeler koparıp, çok ince olmayacak şekilde açın. 3 parmak kalınlığında katlayıp, keskin bir bıçakla ince ince kesin. Tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün. Diğer taraftan jülyen doğranmış tavuk göğüslerini yapışmaz yüzeyli bir tavada çok az sıvıyağ ile pembeleştirin. Küçük doğranmış sivri biber ilave edin. Kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyin. Eriştelerin üzerine gezdirip servis yapın...
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder