19 Ocak 2010 Salı

Eski Türk Filmleri HD Kalitede İzlenebilecek

Eski Türk Filmleri HD Kalitede İzlenebilecek



Türk Sinemasının Zamanla Aşınmış, Kötü Koşullarda Saklanması Nedeniyle Yıpranmış Filmleri Artık Hd ve Blue Ray Teknolojisiyle İzlenebilecek.

Türk sinemasının zamanla aşınmış, kötü koşullarda saklanması nedeniyle yıpranmış filmleri artık HD ve blue ray teknolojisiyle izlenebilecek. Vipsaş stüdyoları tarafından 875 bin dolara kurulan sistemle eski filmler onarılarak seyirciye sunuluyor. Şimdiye kadar toplam 31 film restore edildi.
DÜNYA festivallerinde ve Türk Filmleri Haftası’nda gösterilen “eski” filmlerimizin kalitesi artık izleyenleri şaşırtacak. Televizyonlarda her gece izlediğimiz birden fazla yerli filmin çizik, sararmış , solmuş ya da yeşile kaçmış görüntülerinden kimse şikâyet etmeyecek.


En yıpranmış ve solmuş filmleri HD ya da blue ray kalitesinde izleyeceğiz.
Vipsaş stüdyoları 2009 Ocak ayından bu yana filmleri restore ediyor.
Yıpranmış negatif veya pozitif filmler 25 gün sonra, HD ve blue ray formatlarında 2 K ve 4 K taranmış olarak mükemmel bir görüntü ve mükemmel ses olarak teslim ediliyor.
Bugüne kadar Vipsaş tarafından 30 adet Gülşah Film ve 1 adet Arzu Film’e ait olmak üzere 31 film restore edildi.
Restore edilip teslim edilen filmler arasında Çöpçüler Kralı, Kapıcılar Kralı, Çiçek Abbas, Selvi Boylum Al Yazmalım, Kurbağalar, Firar, Şark Bülbülü ve Meraklı Köfteci gibi filmler bulunuyor. Yılda 1000 filmin çekildiği Hollywood stüdyolarının neredeyse tümü bütün arşivini HD ve blue ray tekniğine dönüştürüyor ve tekrar satıyor. Daha da önemlisi yıllar içinde deforme olmasını önlüyor.
Sinema tarihimiz boyunca çekilen 6000 filmin her birinin de bu şekilde aktarılması, korunması ve değerlendirilmesi gerekiyor...

kaynak : hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder