23 Kasım 2009 Pazartesi

EL işi anlatımlı örgü elbise modeli

EL işi anlatımlı örgü elbise modeli
Yapılışı: 53 cm zincir çekile- i rek 4 adet zincirle geri dönülür. Her sıra başına 3′er zincirle dönüş yapılır.
1. sıra: 1 adet 3′lü trabzan yapılıp 1 zincir çekilir, 1 zincir atlanır, 1 adet 3′lü trabzan şeklinde sıra tamamlanır.
2. sıra: 3 adet zincir çekilir. 1 adet sık iğne yapılır, 3 adet zincir çekilirek bu şekilde sıra tamamlanır.
3. sıra: 1 adet sık iğne yapılır, 5 adet zincir çekilir, 1 zincir atlanarak 1 adet sık iğne batırılır, 5 adet zincir çekilerek bu şekilde sıra tamamlanır.
4. sıra: Üst sırada 5 adet çekilen zincir içine sık iğne batırılır, diğer 5 zincir içine 8 adet 3′lü trabzan yapılarak bu şekilde sıra tamamlanır.
5. sıra: Zincirlerin içine sık iğne batırılır, trab-zanların üzerine 7 adet oya örülür ve bu şekilde sıra tamamlanır.
6. sıra: 1 adet trabzan yapılır. 5 adet zincir çekilir, 2 atlanarak 3. üzerine trabzan batırılır. 5 zincir çekilir, 1 atlanarak 1 adet trabzan batırılır, 5 adet zincir çekilir, 2 atlanarak 3. üzerine trabzan batırılır, 5 zincir çekilir ve sıra tamamlanır. 7. sıra: 1 adet sık iğne batırılır, 8 trabzan yapılır, 1 sık iğne batırılır, 4 zincir çekilir, 1 sık iğne batırılır — ve bu şekilde sıra tamamlanır. : 24 cm olana kadar aynı şekilde örülür. Son sırada 5′er zincir ‘::”çekilerek batırılır. Daha sonra elbisenin beden kısmına geçilir. Sonraki sırada 5 zincirin içlerine 4′er adet trabzan yapılır.
Daha sonra 3 zincir çekilerek 1 trabzan batırılır, 3 atlanır, 4. trabzana 3 sık iğne batırılır, 2 zincir çekilir, 3 sık iğne batırılır şeklinde sıra tamamlanarak 5 sıra aynı şekilde örülür. Diğer sırada yanlardan l’er ilmek kesilir. 4 sıra kesme işlemi yapılmadan örülür. 5. sırada yanlardan l’er ilmek arttırılır. 6 sıra örülerek kol evi için yanlardan toplam 6 sırada l’er ilmek kesilir. 3 eşit parçaya ayrılarak ortadaki ilmekler yaka için bitirilir. Omuzlar 7′şer sıra daha örülerek bitirilir.
KOLLAR: 30 cm zincir çekilerek elbisenin etek ucunda uygulanan model aynı şekilde yapılır. j 10 cm örülerek son sırada 5′er zincir çekile- jsj rek batırılır. Sonraki sırada 5 zincirin içlerine *P 4′er adet trabzan yapılarak bu şekilde sıra örülür. Daha sonra her sırada yanlardan fg/gmm l’er ilmek arttırılacak şekilde 3 zincir çeki-r^ lerek 1 trabzan batırılır, 3 atlanır, 4. trabza-na 3 sık İğne batırılır, 2 zincir çekilir, 3 sık iğne batınlarak sıra tamamlanarak 15 cm örülür. Her sırada l’er ilmek kesilerek toplam 40 cm’e tamamlanarak bitirilir.KENAR OYALARI: Kol ke-25™ narlarına ve etek uçlarına oya ya pılarak bitirilir. 6 adet zincir çekilerek 2 ilmek atlanıp sık iğne şeklinde batınlarak sıra tamamlanır. Üzerine sık iğne batınlarak bitirilir.
KEMER: 9 adet zincir çekilerek 7 adet 3′lü trabzan batırılır. 1.5 metre örülerek bitirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder