10 Eylül 2009 Perşembe

Gelin makyajının kalıcı olmasını sağlamak

Gelin makyajının kalıcı olmasını sağlamak


Gelin saçı, gelinlik, tac, duvak derken aslında bir gelini gelin yapan o masum güzelliğini ortaya çıkartan, canlılık katan en önemli şey tabiki gelin makyajıdır. Bu makyajın gün boyu kalıcılığını korumayı isteriz. Akan bir makyaj hiç hoş olmaz. Bu nedenle kullanılan malzeme burada çok önemlidir. Ürünlerin profesyonel oluşu makyajın uzun süre kalıcığında en önemli faktördür.
-Tam transparan su rengi ve fixatör olan budralar tam bu iş içindir.Böyle bir ürünle yapılan gelin makyajı bir kaç gün dahi durabilecek kadar kalıcı olur. Bunun yanı sıra diğer sürülen malzemeler de yağsız olmalıdır özellikle jel şeklindedir tabi stickler hariç. Onlar gölge yapımında kullanılır. Malzemeler tamamı yağsız olduğu için yüze tam adapte olur ve bırakmaz.
-Gelin makyajında gün içerisinde en çok deforme olan bozulan yer dudaklardır. Dudaklardaki ruj sürekli tazelenmek gerektirir. Bu nedenle gelin adaylarının, yanlarında kapaklı bir ruj fırçası ile kullandıkları rujdan o fırçaya almaları ve böylece gün boyu tazelemeleri önerilir.
-Yanınıza almanız gereken diğer bir ürün ise minik bir sünger. Bu sünger sayesinde dudak ve göz çevrenizde oluşan minik terlemeleri pompalayarak küçük dokunuşlarla makyajınızı bozmadan alabilirsiniz.
-Birçok uzman makyaj sabitleyici spreyleri önermiyorlar. Nedeni ise bir iki saat sonra ciltte kuruma yapması. Siz siz olun uzmanlara danışmadan ürün kullanmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder